iphone7_0

Novi infracrveni/laserski senzor se razmatra kao uvjet za buduću VR tehnologiju.

Nova iPhone 8 glasina tvrdi da će novi smartphone imati neku vrstu novog laserskog senzora ispod haube. Senzor će omogućiti da smartphone prepoznaje lica i geste. Glasina je započela s istraživačkom bilješkom tvrtke Cowen and Company.

U bilješci se također navodi da se očekuje da će novi iPhone 8 imati i bežično punjenje. Značajka bežičnog punjenja je nešto što iPhone korisnici žele već duže vrijeme.

„Ostale značajke bi trebale uključivati neki oblik prepoznavanja lica/gesti putem laserskog ili infracrvenog senzora montiranog u blizini prednje kamere te bi, kao što se i očekivalo, također konačno trebale uključivati bežično punjenje“, napisao je Timothy Arcuri, analitičar tvrtke Cowen and Company.

Novi laserski i infracrveni dubinski senzor nije potpuno izvan konteksta, iako je ovo jedna od prvih glasina koja spominje ovaj senzor. Apple je davne 2013. godine kupio tvrtku Primesense, specijaliziranu za infracrvene senzore. Analitičari vide senzor kao uvjet za Appleovo dodavanje tehnologije proširene stvarnosti u iPhone uređaje u budućnosti.

Izvor: i4u.com