iPad-Pro-7-780x521

Očekuje se da će Apple predstaviti tri nova iPad uređaja ovog proljeća, ali niti jedan od njih neće biti namijenjen ljubiteljima iPad mini modela.

Prema jednom pouzdanom analitičaru, tvrtka fokusira svoje napore na ažuriranje 9,7-inčnog iPada i 12,9-inčnog iPada Pro te na uvođenju novog modela s 10-10,5-inčim zaslonom.

Jedini iPad model uveden u 2016. je bio 9,7-inčni iPad Pro, dok 12,9-inčni iPad Pro i iPad mini nisu osvježeni od 2015. iPad Air 2 je isti od listopada 2014.

S obzirom da prodaja i dalje pada, Apple treba učiniti nešto za revitalizaciju svog poslovanja s tabletima. Prema analitičaru KGI Securities Ming-Chi Kuo, Apple planira izdati tri nova iPada ovog proljeća i svi će imati velike zaslone.

Nije poznato hoće li jeftiniji uređaj podržati Apple Pencil ili Smart konektor, ali Kuo kaže da neće imati novi A10X čip, koji će biti ekskluzivan za veće modele. Umjesto toga, pokretat će ga isti A9 čip pronađen u iPhone 6S seriji.

Nema spomena o novom iPadu mini u Kuo-ovoj bilješci za investitore, koja je dobivena od strane AppleInsidera. To bi moglo značiti da Apple diže ruke od iPad mini linije ili da ovo osvježenje čuva za neko kasnije razdoblje.

Izvor: cultofmac.com