iPhone-7-Front-2-780x521 (1)

Appleov dobavljač Japan Display je pronašao način da smanji trošak fleksibilnih zaslona tako da zamjeni OLED panele s LCD panelima.

Tvrtka planira započeti masovnu proizvodnju svojih novih ekrana 2018. godine, a će se vjerojatno pojaviti u budućim iPhone-ima.

Samsung je zaslužan za popularizaciju zakrivljenih zaslone s „Edge“ pametnim telefonima. Potrošači su na početku bili skeptični, ali „Edge“ uređaji su u posljednjih nekoliko godina postali nevjerojatno popularni, sa zakrivljenim Galaxy S7 Edge modelom koji se prodaje bolje od svog prošlogodišnjeg prethodnika.

Apple planira usvojiti sličan dizajn za ovogodišnje veliko iPhone 8 osvježenje, kažu posljednje glasine. Taj potez će značiti da mora mijenjati svoje poznate LCD panele – koji se koriste u svim iPhone-ima od prvog modela – s fleksibilnim OLED zaslonima.

Ali to možda neće biti trajna zamjena. Wall Street Journal izvještava da je Japan Display, koji opskrbljuje Apple s LCD panelima već neko vrijeme, bio u mogućnosti stvoriti fleksibilne LCD zaslone zamjenjujući svoje staklene slojeve s plastikom.

Oni nisu tako fleksibilni kao njihovi OLED kolege, ali prema Shuji Aruga, predsjedniku Japan Display-a, oni su dovoljno fleksibilni da se koriste u uređajima kao što je Galaxy S7 Edge.

Izvor: cultofmac.com