Google-Drive-iPhone-backup-2-940x552

Najnovije ažuriranje Google Drive aplikacije za iOS vam donosi mogućnost da napravite backup vaših najvažnijih podataka u samo nekoliko dodira prije nego sve prebacite na novi Android smartphone.

Većina Android uređaja već nudi najmanje jednu metodu za prijenos podataka s iPhonea, tako da se nije preteško prebaciti s jednog na drugi uređaj, ako tako odlučite. No, Google želi proces učiniti još jednostavnijim pomoću Google diska.

Najnovije ažuriranje aplikacije vam omogućuje da napravite backup svih kontakata, kalendarskih događaja, fotografija i video zapisa s vašeg iPhonea ili iPada na račun Diska. Na taj se račun nakon toga možete prijaviti na novom Android uređaju i prebaciti sve svoje pohranjene podatke na njega.

Čineći ovu značajku dostupnom na Disku, Google nudi jednostavnu metodu koja radi na bilo kojem uređaju s Androidom – bez obzira na proizvođača. To znači da ne morate naučiti nove metode migracije za third-party rješenja.

Disk još ne može napraviti backup stvari kao što su SMS poruke, koje možda želite prenijeti na novi telefon, ali nadamo se da će se to promijeniti s budućim promjenama Diska. U međuvremenu ćete se morati držati onih third-party alata ako želite prebaciti više podataka.

Izvor: cultofandroid.com