ios-10-battery-610x472

Čini se da Apple iOS 10.2 nadogradnja zapravo pogoršava situaciju s baterijom nekim iPhone korisnicima.

Ažuriranje je trebalo donijeti mnogo poboljšanja i mogućnosti, ali je zapravo uzrokovalo pogoršanje problema s baterijom za neke iPhone korisnike, koji su već imali poteškoća s baterijom i nasumičnim isključivanjima uređaja na iOS-u 10.1.1.

Velik broj korisnika se žalilo na Apple Support zajednicama i drugim forumima. Apple je u stvari priznao problem. Isprva se mislilo da problem pogađa samo određene iPhone 6S modele proizvedene u razdoblju od rujna do listopada 2015. godine, koji su se isključivali čak i kada je uređaj prikazivao dovoljno baterije.

Apple je predstavio posvećen program popravaka za prepoznavanje oštećenih modela i ponudio besplatnu zamjenu baterija pogođenih modela. Tvrtka tvrdi da je problem postojao, jer je baterija bila izložena prevelikoj količini okolnog zraka tijekom procesa proizvodnje. Međutim, zbog iOS-a 10.2 korisnici traže pomoć na različitim forumima.

Pitanje se manifestira na prilično nesvakidašnji način s iOS-om 10.2. Neki uređaji, kao što je iPhone 5 se u potpunosti isključe, dok drugi predugo pokazuju isti postotak baterije. Tužan dio je da je Apple prestao potpisivati stariju verziju iOS-a, što znači da će oni koji su na iOS-u 10.2 morati na njemu i ostati i izdržati probleme s baterijom.

Izvor: i4u.com