iphone-8-and-iphone-8-plus

Ubrzo nakon što je dobio mješovite reakcije na svoje najnovije iPhone 7 i 7 Plus pametne telefone, Apple je navodno odlučio sljedeće godine objaviti dva iPhonea koji će imati zakrivljene zaslone bez okvira.

Prema Barclays Research analitičarima, 5-inčni i 5,8-inčni iPhone uređaji bez okvira s dizajnom bez rubova će omogućiti novim iPhoneima da imaju istu ukupnu veličinu kao trenutni 4,7-inčni i 5,5-inčni modeli, izvijestio je MacRumors.com.

Od dva očekivana izdanja, samo će 5.8-inčni model koristiti OLED tehnologiju zaslona, „koja može biti oštrija, svjetlija i energetski učinkovitija od LCD tehnologije”.

Samsung i LG će se pridružili Sharpu, koji se nalazi u Foxconnovom vlasništvu, do 2018. godine, i trebali bi biti Appleovi primarni OLED dobavljači.

Analitičar iz KGI Securities Ming-Chi Kuo je u ožujku rekao da će Apple iduće godine izdati 5,8-inčni iPhone sa zaobljenim OLED zaslonom i staklenim kućištem, spominje istraživačka bilješka.

Prema japanskoj web stranice Nikkei, iPhone s većim ekranom će biti premium model, smješten uz 4,7-inčne i 5-inčne iPhone uređaje s LCD zaslonima.

Postoje izvješća da će Apple dizajn bez okvira postići uklanjanjem kultne Home tipke na sljedećem iPhoneu.

Barclays očekuje da će se zaslon prostirati okomito i vodoravno.

Izvor: i4u.com