511554-windows-10-anniversary-edition

Nije prošlo mnogo otkako nam je Microsoft dao ažuriranje za Windows 10.

Ažuriranje povodom Windows 10 godišnjice je bilo u kolovozu, a Microsofta je na Windowsu 10 napravio neka velika poboljšanja. Microsoft je jasno dao do znanja da će slijediti više ažuriranja i prema obećanju sljedeće ažuriranje dolazi pod kodnim nazivom “Redstone 2“.

Očekuje se da će ovo ažuriranje biti ogromno, posebno za mobilne uređaje. Rane glasine sugeriraju da će nam Microsoft dati Windows Redstone 2 početkom 2017. godine, a sada imamo i potvrdu. „Windows 10 verzija 1703“ se dosta puta spominjala u „Windows 10 Inside Preview Build 14946“ što je jasan pokazatelj da bismo mogli dobiti ovo ažuriranja u ožujku 2017. godine.

Prva dva broja Windows 10 verzije označavaju godinu u kojoj je izdano ažuriranje, a zadnja dva broja označavaju mjesec. Na primjer, Windows 10 verzija ažuriranja za studeni je nazvana 1511, jer je objavljena 15. studenog. Ipak Microsoft ima pravo promijeniti ovaj broj u budućnosti.

Također, zapamtite da se datum izdavanja ne podudara uvijek s brojevima verzija. Na primjer, broj godišnjice ažuriranja je 1607, ali softver je bio objavljen u kolovozu, a ne u srpnju.

Windows 10 Redstone 2 sigurno neće biti posljednji naziv predstojećeg ažuriranja. To je samo kodni naziv koji se trenutno koristi, a Microsoft će javno ime izdati vjerojatno oko veljače.

Ne znamo mnogo o tome s kojim će značajkama doći Redstone, no neke glasine kažu da Microsoft radi na tome da putem ovog ažuriranja olakša prebacivanje podataka s računala na mobitel, a bit će uključene i druge veće promjene. Očekujemo da će tvrtka o ovome više govoriti 26.og listopada u New Yorku, gdje će se izvršiti objava o Surface uređajma.

Izvor: i4u.com