nexus-google-watch

Google je pojačao svoju borbu protiv iPhonea kada je pokrenuo svoje nove Pixel pametne telefone ranije ovog mjeseca, a sada se priprema boriti i s Appleovim pametnim satom.

Prema posljednjim glasinama, tvrtka će svoje prvi Android Wear satove lansirati – zajedno s Google Assistantom – početkom 2017. godine. Google se već dugo udružuje s hardverskim partnerima kako bi ponudio svoje vlastite pametne telefone koje pokreće Android, ali tek treba kročiti u Android Wear svijet.

capture-20161018-152925

Nedavne glasine su obećale da će se to dogoditi, ali nismo imali pojma kada. Sada nam je pouzdani leaker Evan Blass (@evleaks) rekao da će Googleovi prvi satovi – pod internim kodnim imenima Angelfish i Swordfish  – biti pokrenuti tijekom prvog tromjesečja 2017. godine s unaprijed instaliranim Android Wear 2,0.

Kao i Apple Watch, očekuje se da satovi dolaze u dvije veličine, ali će vjerojatno biti okruglog oblika, a ne kvadratnog. Veći model bi trebao nuditi GPS povezivanje i LTE kao što nudi Apple Watch serije 2. Međutim, vjeruje se da će manji model doći bez obje stvari.

Slika na početku teksta, od Android Police, je pretpostavka kako bi Googleovi satovi trebali izgledati na temelju ranih glasina. Malo je vjerojatno da će konačni modeli ovako izgledati, ali se očekuje da će biti slični, s metalnim kućištima, tradicionalnim brojčanikom te do tri fizičke tipke.

Kao što će donijeti Google Assistant na vaš zglob, Android Wear 2.0 će podržavati i samostalne aplikacije koje ćete moći koristiti bez spojenog smartphonea. To će biti idealno za Googleove veće satove, uz pretpostavku da će imati ugrađenu mobilnu povezivost.

Izvor: cultofmac.com