blue-iphone-7

Po prvi put u povijesti iPhone prodaja će pasti, stoji u izvješću. Drugi analitičari također predviđaju pad, ali ne tako strogo kao Nikkei.

U izvješću japanskog lista citira se osoba kod glavnog dobavljača koja je izjavila da će ukupne iPhone pošiljke iznositi samo 210 do 220 milijuna ove godine, označavajući pad od čak 8,6% od 2015.

” Predsjednik Hon Hai Precision Industry Terry Gou svom je osoblju rekao da će potražnja za iPhone uređajima ostati slaba najmanje do početka iduće godine”, izvor je rekao za Nikkei. Hon Hai aka Foxconn Technology Group, odbio je komentirati.

Razlozi za prvi pad prodaje iPhonea u povijesti je nedostatak novih glavnih značajki u iPhoneu 7 i usporavanje ekonomije u Kini. Apple najvećim dijelom ostaje kod iPhone 6S dizajna, dodajući dual objektiv fotoaparata u iPhoneu 7 Plus. iPhone je debitirao 2007. godine i pokretački je proizvod Appleovog uspjeha i tržišne kapitalizacije.

Prije nekoliko dana objavljeno je izvješće analitičara koje nije ovako loše, ali još uvijek vidi pad godišnje prodaje iPhonea u ovoj godini. IC Insight predviđa da će Apple prodati 225 milijuna iPhonea u 2016., u odnosu na 231.6 milijuna prodanih uređaja u 2015. godini.

Mi još uvijek vjerujemo da je prerano za reći ovakvo što, jer čak i dobavljači još ne mogu znati koliko će iPhonea 7 Apple naručiti ove godine. Novi iPhone 7 renderi na osnovi procurenih CAD nacrta i navodna nova tamno plava boja pokazuju da male promjene imaju puno utjecaja na cjelokupni izgled iPhonea 7.

Izvor: i4u.com