ž

Samsung Pay čini sve što može kako bi otežao stvari za Apple Pay, a to može uključiti i borbu na njihovom terenu.

Rečeno je da Samsung radi na uvođenju svoje usluge mobilnog plaćanja na iPhone – ali postoji kvaka.

Samsung Pay je gotovo identičan kao Apple Pay, ali ima neke značajke koje mu daju prednost.

Ne samo da korisnici mogu iskoristiti neke slatke ponude – kao što su besplatne slušalice i poklon kartice – već je Samsung Pay također sposoban komunicirati s tradicionalnim magnetskim čitačima kreditnih kartica, pa NFC opremljeni platni sustavi nisu potrebni.

Sada Samsung želi pojačati svoju borbu protiv Appleovog servisa dovođenjem Samsung Pay na iPhone, ali to će biti razvodnjena verzija.

Prema ET News, usluga će se zvati Samsung Pay Mini i bit će isključivo za online transakcije. To znači da nećete biti u mogućnosti iskoristiti prednost magnetski sigurnog prijenosa ili čak NFC plaćanja u maloprodaji.

Više ne zvuči tako uzbudljivo, zar ne? U stvari, ne možemo zamisliti nikoga tko bi postavio Samsung Pay na iPhone samo da ga koristiti za plaćanje online kada je već dostupno toliko drugih usluga.

No, bit će zanimljivo vidjeti kako će odigrati taj potez te što će Samsung ponuditi iPhone korisnicima da ih potakne da isprobaju njihove usluge. Izvori kažu da će Samsung Pay Mini na iOS doći u lipnju, a mogao bi stići i na Mac i PC kasnije ove godine, ako uspije.

Izvor: cultofmac.com