20140914_galazy-note5_0064-940x626

Samsungova nova Galaxy Note generacija bit će još spektakularnija od posljednje, prema najnovijim tvrdnjama.

Južnokorejska tvrtka navodno se poigrava s idejom uvođenja većeg, zakrivljenog zaslona, koji će vjerojatno pratiti potpuno novi Qualcomm procesor, još veću kameru i ludih 6GB RAM-a.

Već smo čuli da bi Note 6 mogao imati 5,8-inčni “Slim RGB” zaslon, čime bi Samsung ovaj uređaj mogao napraviti tanjim, bez da žrtvuje kvalitetu slike po kojoj su poznati njegovi najnoviji smartphone uređaji. Sada izvori za GSM Helpdesk kažu da bi ekran mogao biti zakrivljen – baš kao onaj na Galaxy S7 Edge.

Međutim, rečeno je da se Samsung ne može odlučiti hoće li Note 6 biti zakrivljen ili ravan. Zakrivljeni zasloni svakako dobro izgledaju, a Samsungovi su bili nevjerojatno popularni – ali možda neće ako dobro funkcionirati s Note-ovim dragim S Pen.

Za koji se god stil Samsung odluči, Note 6 će zadržati istu Quad HD razlučivost koju nudi postojeća serija, kažu izvori. Također će biti jedini Samsung flagship kojeg ćemo dobiti kasnije ove godine, bez planiranog nasljednika za Galaxy S6 Edge +.

Unutar Notea 6 možemo očekivati ​ novi Snapdragon 823 procesor koji je čak i moćniji od Snapdragon 820 (ili Exynos 8890 na nekim tržištima), nevjerojatnih 6GB RAM-a, 4,000mAh bateriju i još bolju kameru.

Očekuje se da će uređaj doći s unaprijed instaliranim Android N softverom.

Samsung neće objaviti Galaxy Note 6 najranije do kolovoza, tako da još uvijek ima vremena da se planovi tvrtke promjene. Tako da za sada nemojte previše vjerovati ovim tvrdnjama.

Izvor: cultofandroid.com