15942-12506-11135-3806-watches-141118-l-l

Brian White, Appleov tehnološki analitičar u Wall Street tvrtki Drexel Hamilton, otkrio je niz studija koje je napravio tijekom svoje trenutačne kineske turneje. Njegova izvješća su u vezi s novostima i očekivanjima za novi Apple Watch, kao i za novi iPhone 7.

Prema Brianu, kao i prema KGI Securities analitičaru Ming-Chi Kuo, bit će samo 5.5 inčni iPhone 7 Plus koji će imati dvojni sustav fotoaparata. Međutim, White također kaže da će proizvodnja iPhonea 7 uskoro početi, u srpnju 2016.

iPhone tržište je prošle godine po prvi put iskusilo takav pad prodaje sa zaradom u drugom tromjesečju, ali sam Apple kaže da se osim grube prošle godine ovaj put očekuje da će zarada u drugom kvartalu ostati stabilna.

Apple nikada nije bio u krivu u svojim predviđanjima, čak i kada je riječ o predviđanju da će prošle godine vidjeti iscrpljeno tržište. Iako je Apple također najavio da će proizvodnja iPhone 7 dijelova početi od srpnja, rast bi im se uskoro trebao vratiti.

S druge strane, Apple Watch 2 trebao bi izaći za dva do tri mjeseca te bi trebao biti oko 20% do 40% tanji od svog prethodnika. Rečeno je da bi se ovo lansiranje moglo održati na tvrtkinom World Wide Developers Conference, jer će se održati i dva do tri mjeseca kasnije, tj. od 13. do 17. srpnja 2016.

Apple Watch bi također mogao biti otkriven na „let us hoop you in“ eventu koji se održava svake godine u ožujku, baš kao što je održan ove godine i dao dugo očekivani iPhone SE i iPad Pro. Tu su i mnogi drugi izvještaji koji kažu da će pametni sat izaći u rujnu 2016. jer je prethodni također najavljen u rujnu 2014., a izašao je tek u travnju iduće godine.

Međutim, postoje i neki drugi izvještaji koji očekuju da će Apple Watch 2 biti objavljen u lipnju ove godine. Postoje i izvještaji iz lipnja 2015. koji najavljuju značajke kao što je FaceTime video kamera i više Wi-Fi mogućnosti koje bi trebale biti dostupne u novim narukvicama.

U svakom slučaju, bilo da će lansiranje biti u rujnu ili lipnju, može se jasno razabrati da što je dulje vrijeme potrebno za pokretanje, to će bolje biti za Apple tržište.

Izvor: i4u.com