Galaxy-S6-front-940x654 (1)

Galaxy S7 samo je mjesec dana udaljen od službenog predstavljanja, a curenja oko njega počela su teći u punom toku.

Najnoviji curenja iz izvora @evleaks (Evan Blass) otkrivaju da će Samsung doista ponuditi Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge u različitim veličinama zaslona.

Dok Galaxy S7 s ravnim zaslonom dolazi s 5.1-inčnim AMOLED zaslonom, Galaxy S7 Edge imat će veći 5,5-inčni zakrivljeni zaslon. Razlučivost zaslona oba uređaja će ostati ista, s 1440 x 2560 (Quad HD), ali sada će imati uvijek-uključen funkcionalnost – kao što imaju Moto X i Nexus 6P – koja će omogućiti da pregledate nepročitane obavijesti bez buđenja uređaja.

Dizajn oba uređaja izgledat će slično kao Galaxy S6, iako će sada imati IP67 certifikat koji će ih učiniti vodootpornim i otpornim na prašinu.

Za rješavanje zabrinutost  oko lošeg trajanja baterije koja se javlja kod Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge uređaja, Samsung je povećao veličinu baterije na 3,000mAh za Galaxy S7 i 3,600mAh za Galaxy S7 Edge. Baterija Galaxy S7 trajai će oko 2 sata za bežično punjenje od 0-100 posto, a za Galaxy S7 Edge trajat će 2,2 sata.

Oba uređaja pokretat će Samsungov vlastiti Exynos 8 Octa 8890 čipset, s određenim regijama koje će dobiti varijantu koju će pokretati Snapdragon 820. Oni će također imati 4GB RAM-a i 32 / 64GB prostora za pohranu. Zbog nedostatka potražnje, Samsung neće nuditi opciju od 128GB za pohranu, iako prisutnost utora za microSD karticu znači da nećete morati brinuti o ponestajanju prostora na uređaju.

Zanimljivo je da izvor također tvrdi da će Samsung unazaditi fotoaparat na Galaxy S7 na 12MP – dolje sa 16MP kamere koja se nalazi na Galaxy S6. Sada, smanjenje rezolucije ne znači odmah smanjenje kvalitete slike, ali sigurno će Samsungovom marketinškom timu zadati glavobolju. 12MP kamera će biti uparena sa f / 1.7 objektivom koji bi, zajedno s većom individualnom veličinom piksela, trebao omogućiti da Galaxy S7 (i S7 Edge) snimaju izvrsne fotografije pri slabom osvjetljenju.

Široko se očekuje da će Samsung predstaviti Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge na Mobile World Congress koji se održava u Barceloni sljedećeg mjeseca.

Izvor: cultofandroid.com