Google-Search-apps-940x529

Google omogućuje instaliranje Android aplikacija izravno preko Google pretraživanja.

Značajka, koja je već dostupna za neke korisnike, još više olakšava pronalazak Android aplikacija i igara.

Koliko ste puta pretražili Google za aplikacijom? To je uobičajena praksa – pogotovo ako ne tražite određeni naslov; možete učitati Google aplikacije, ili za pravu udobnost, koristiti svoj glas i “Ok Google” i tražiti stvari kao što su upravitelji zadacima, voditelji bilježaka i puzzle igre.

Sada, će vam najgornji rezultat pretraživanja Googlea omogućiti da preuzmete i instalirate odabrane aplikacije iz Google pretraživanja. Jednostavno dodirnite “Instaliraj” gumb koji se pojavljuje pored rezultata pretraživanja, prihvatite dozvole, i pričekajte da se aplikacija preuzime na uređaj.

“Još to ne razumije svatko, ali tek je u ranoj fazi izdavanja,” izvješćuje Android Police. Da vidite jeste li ga dobili, jednostavno potražite aplikaciju pomoću Googlea (neku koju još niste instalirali), a zatim vidite možete li ju preuzeti bez preusmjeravanja na Play Store.

Ako još nemate novu opciju, trebali biste ju dobiti u narednim danima i tjednima dok Google čini značajku dostupnu za sve više Android korisnika. Napomena, čini da se radi samo unutar Google aplikacije na vašem Android uređaju – ne u Chromeu.

Izvor: cultofandroid.com