LG-G-Flex-2-940x626

Već godinama slušamo da bi Apple mogao ugraditi OLED zaslone u sljedeće generacije iPhonea, ali u proteklih nekoliko mjeseci te su glasine neobuzdane, sugerirajući da bi zaslon mogao stići već u iPhoneu 7.

Sada, novo izvješće podupire te glasine govoreći da je Apple u neposrednoj blizini da finalizira sporazum sa Samsungom i LG koji će budućim iPhone uređajima dati OLED zaslone.

Prema Electronic Times, LG i Samsung su blizu završavanja dogovora s Appleom o dostavljanju fleksibilnih OLED panela za buduće iPhone uređaje. Sporazumom će LG i Samsung povećati svoje proizvodne pogone za gotovo 13 milijardi $ u naredne tri godine kako bi nadogradili svoje objekte da se zadovolji potražnja, s Appleom koji će dati dio tog novca.

LG, naravno, već pruža OLED panele za Apple Watch, ali to će biti prvi put da su OLED zasloni korišteni u iPhoneu. To bi uvjerljivo moglo poboljšati vijek trajanja baterije i kvalitetu prikaza za buduće iPhone uređaje.

Ali ne očekujte da ćete vidjeti OLED iPhone-e za iPhone 7. Prethodna izvješća sugerirala su da će iPhone 7S biti prvi iPhone s OLED zaslonom, a čini se da ovo izvješće to podržava: ako Apple tek sad ugovara posao, OLED iPhonei su najmanje godinu i pol daleko.

Izvor: cultofandroid.com