iPhoneScreens

4-inčni iPhone 6S – nalik “ažuriranom iPhoneu 5S” – na putu je u prvoj polovici 2016. godine, kaže poznati Apple prognostičar, analitičar iz KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Kuo tvrdi da će uređaj doći s A9 procesorom i metalnim kućištem – iako kupci ne bi trebali očekivati ​​da će Apple ugraditi svoju 3D Touch tehnologiju u uređaj, kao način da ga se razlikuje od premium iPhone 6S i 6S Plus modela.

Prošlo je neko vrijeme otkad smo čuli za vijesti o Appleovom navodnom povratku 4-inčnom iPhone obliku. Ranije glasine tvrdile su da će manji uređaj biti objavljen dva mjeseca nakon lansiranja iPhone 6S i iPhone 6S Plus uređaja – nešto što se očito ne događa.

Poput fizičkog Apple TV seta, novi 4-inčni iPhone mogao bi postati jedna od onih glasine koja je vječno četiri mjeseca daleko, ali Ming-Chi Kuo inače ima bolja saznanja od mnogih svojih kolega analitičara. Ako takav uređaj postane stvarnost, Kuo misli da će Apple slati 20-30 milijuna jedinica uređaja do kraja 2016. godine.

Kuo dodatno ima nekoliko riječi mudrosti o iPhoneu 7. Konkretno, on kaže da će mati A10 procesor (što je gotovo svatko mogao predvidjeti), ali i da će Apple nastojati razlikovati 5,5-inčni iPhone 7 Plus od regularnog iPhonea 7 imajući 3GB RAM-a za prethodni, dok će zadržati 2GB za potonji.

Foxconn će biti ekskluzivni dobavljač novih 4-inčnih iPhonea 6S, a TSMC će biti jedini dobavljač oba 4-inčna A9 čipa i A10 čipa iPhonea 7. Toliko za Samsung, ako to ispadne istinito!

Izvor: cultofmac.com