Galaxy-S6-cam-940x562

Očekuje se da će Samsung usvojiti Sonyjev impresivan 25-megapikselni senzor fotoaparata sadržan u Xperia Z5 liniji za Galaxy S7, navodi se u novom izvješću.

U izvješću se naodi još jedna informacija – novi flagship Južnokorejske tvrtke mogao bi se pojaviti već u siječnju 2016.

Samsungovi najnoviji uređaji isporučuju se s 16-megapikselnom kamerom koja se široko smatra jednom od najboljih, trenutno dostupnih, smartphone kamera. No, jedan od rijetkih pametnih telefona koji pobjeđuje Galaxy S6 u DxOMarkovom profesionalnom testu kamere je Sonyjeva nova Xperia Z5.

Sada je rečeno da je Samsung u razgovorima sa Sonyjem oko usvajanja istog IMX300 senzora za Galaxy S7, koji dolazi sljedeće godine.

Sony odavno izrađuje senzore fotoaparata za druge smartphone proizvođače – tvrtke zapravo izrađuje neke Samsungove postojeće 16-megapikselne senzore – ali prvotno je planirala zadržati ekskluzivnost za IMX300 u vlastitim uređajima.

Sada, možda u nastojanju da se nadiđe pad prodaje smartphonea, Sony je odlučio biti otvoren za ideju prodaje senzora Samsungu. Valja napomenuti, međutim, da sporazum još uvijek nije dogovoren, za sada se o tome samo razgovara.

Izvor: cultofandroid.com