samsung-apple-640x433

Apple bi uskoro mogao sklopiti ugovor sa Samsungom prema kojem će južnokorejski tehnološki div isključivo opskrbljivati Apple s OLED panelima.

Prema novom izvješću, Samsung trenutno širi svoj OLED proizvodni kapacitet na temelju toga da je dogovor s Appleom “na brzom putu.” Jedan izvor tvrdi da pregovori brzo napreduju i da bi Samsung  na kraju mogao izgraditi posvećeni OLED objekt s jedinim ciljem – nabavu za Cupertino.

Zanimljivo, u izvješću se također sugerira da se Samsungovo prihvaćanje OLED tehnologije poklapa s navodnom odlikom da će prodati svoje cijele Gen.5 LCD proizvodne pogone u Cheonan, iako još mora odlučiti o tome tko će biti kupac.

Iako se sve veći broj proizvođača smartphonea opredjeljuje za OLED tehnologiju, Appleov analitičar Ming Chi Kuo nedavno je tvrdio da Apple vjerojatno još neće usvojiti tehnologiju za iPhone – unatoč tome što Apple Watch ima AMOLED zaslon. U stvari, Kuo je otišao tako daleko da tvrdi da će iPhone nastaviti koristiti TFT-LCD tehnologiju zaslona najmanje sljedeće tri godine.

Samsung već koristi OLED zaslone u svojim flagship smartphone uređajima.

Izvor: cultofmac.com