iPhoneScreens

4-inčni iPhone 6C brzo postaje iPhone ekvivalent Sasquatchu – nešto o čemu se mnogo razgovaralo, ali nikada zapravo svjedočilo.

Međutim, prema direktoru istraživanja kineskog IHS Technology, Kevinu Wangu, trebamo zadržati vjeru jer je mitski uređaj stvarno na putu – i bit će s kupcima do sredine iduće godine.

Wang je komentirao na kineskoj popularnoj Weibo mreži, iako nije dodao nikakve dodatne pojedinosti.

Koje su šanse da će to ispasti istina? Rekli bismo da ćemo gotovo sigurno dobiti 4-inčni iPhone u nekom trenutku, s obzirom na redovitost izvješća o povratku na 4-inčni iPhone oblik. A što se tiče njegove precizne prognoze? Bili bismo vrlo iznenađeni – ako ništa, onda jednostavno zato što će izdavanje novog iPhonea nekoliko mjeseci prije otkrivanja iPhonea 7 izazvati zbunjenost tržišta.

To ne bi bilo prvi put da su analitičari krivo pogodili. U početku nam je rečeno da će manji, 4-inčni iPhone 6C stići samo dva mjeseca nakon lansiranja iPhonea 6S i iPhonea 6S Plus – nešto što se nije dogodilo. Sam Wang je još u kolovozu tvrdio da će iPhone 6C biti objavljen do kraja 2015. godine.

Najpouzdaniji analitičar u svemu ovome dosljedno je točan analitičar KGI Securitiesa Ming-Chi Kuo. Kuo je najavio izdavanje sredinom 2016 (otuda spomen Wangovog izvješća, a ne samo otpisivanje kao potpuno neutemeljene glasine), a također tvrdi da će uređaj imati A9 procesor i metalno kućište, ali nažalost neće imati 3D Touch tehnologiju.

On dodatno misli da će Apple isporučiti 20-30 milijuna jedinica manjeg uređaja do kraja 2016. godine.

Želite li 4-inčni iPhone 6C? Svakako mislimo da će to biti dobra ideja, iako bi osobno radije da to ne bude osakaćena verzija tekuće generacije tehnologije, nego manja verzija iPhonea 6S(ili 7) u kojima ostali klijenti uživaju.

Apple je već s iPhoneom 5C pokazao da nije baš zagrijan za stvaranje jeftinih iPhonea, pa se nadamo da će glasine o nedostatku 3D Touch tehnologije- najviše hvaljene značajka iPhonea 6S i 6S Plus – ispasti netočne.

Izvor: cultofmac.com