ro

Apple je to opet učinio sa svojim iPhoneom 6S kada je u pitanju 4K snimanje.

Nije tajna da iPhone 6S ima odličnu kameru, ali kakva je u usporedbi s profesionalnim DSLR poput Nikon D750? Ipak, u nedavnom YouTube videu kojeg je objavio Lee Morris iz Fstoppers, dobili smo odgovor.

On je novi iPhone 6S usporedio s Nikon D750 DSLR koji je izašao prije godinu dana. Sada u smislu fotografija već znate koji bi uređaj uspio, međutim, kada je u pitanju 4K video snimanje, što mislite koji je uređaj osvojio prvo mjesto?

Ako ste slučajno mislili da se podrazumijeva da će pobjeda ići Nikonu D750, razmislite još jednom.

Prema Morrisovom eksperimentu, čini se da je iPhone 6S pobijedio D750 što se tiče 4K video snimanja.

S obzirom da je Apple tek u ovogodišnji iPhone uključio 4K video snimanje, mi smo definitivno šokirani činjenicom da ga je Apple uspio učiniti skoro savršenim pošto je pobijedio rezultate profesionalnog fotoaparata.

Međutim, to ne znači da će iPhone 6S prevladati nad drugim, posvećenijim i stručnijim uređajima u sektoru fotoaparata, no snimatelj, koji je usporedio dva uređaja, sam kaže da je rezultati iPhonea 6S izgledaju „mnogo bolje”.

Morris napominje da su fotografije snimljene u idealnim uvjetima osvjetljenja. To znači da će, ukoliko nećete zajamčeno imati idealnu rasvjetu tijekom snimanja, D750 vjerojatno biti bolje prilagođen za posao.

No, kada je riječ o stavljanju kvalitetnih kamera u ruke masa, to je upravo ono što su uređaji poput iPhonea učinili.

Izvor: i4u.com