3d-touch-1024x576

Rani kupci Appleovih novih iPhonea 6S i 6S Plus otkrili su da su postavke za 3D Touch zakopane u Accessibility odjeljku Settings aplikacije te vrlo male u brojevima: uključivanje / isključivanje, podesite osjetljivost i testirajte značajku.

peekzoom

Ali ispada da postoji skrivena 3D Touch postavka koja je onemogućena po zadanoj postavci – Peek Zoom. Evo kako ju možete pronaći, kako ona radi te tko će ju željeti koristiti …

Peek Zoom skriven je u Settings > General > Accessibility > Zoom, a da biste ga aktivirali, morate poduzeti dva koraka: uključiti Zoom (koji ćete trebati dvaput dotaknuti s tri prsta za uključivanje / isključivanje), zatim uključiti Show Controller. Kada snažno pritisnete na Zoom Controller, primijetit ćete da se cijeli zaslon približava, a zatim udaljava kada otpustite pritisak. Postavka zvana Zoom Region može ograničiti zumirani prostor u mali, pokretni prozor ako vam je draže.

peekzoomwindow

Appleov dodatak Peek Zoom blagoslov je za korisnike sa slabijim vidom, pošto povećanje sadržaja zaslona čini tako lakim kao što je pritiskanje i otpuštanje gumba na zaslonu – nešto što je prethodno zahtijevalo geste od tri prsta koje ponekad nisu točno otkrivene na iPhoneovom zaslonu. Zoom Controller neophodan je za Peek Zoom jer stvara zajamčen krug na zaslonu koji može raditi kao 3D Touch točka pritiska, bez obzira na bilo što drugo što se prikazuje.

peekzoom14

Da bi se spriječilo da bude preveliko odvraćanje pozornosti za korisnike, Apple omogućuje da se “vidljivost” Zoom Controllera smanji na gotovo nevidljivih 5% do potpuno neprozirnih 100% pomoću klizača; kada se kontroler okolo povlači, postaje vidljiv, ali inače – uključujući tijekom 3D Touch pritiska – ostaje što transparentniji želite.

Za više 3D Touch mogućnosti, pogledajte video u nastavku:

Izvor: 9to5mac.com