iphone-6s-hero (1)

Neki iPhone 6S kupci imaju problema s čudnim bugom koji nasumce isključuje njihov telefon.

iPhone 6S izašao je prije tjedan dana. Postoji oko 13 milijuna iPhone 6S jedinica u upotrebi diljem svijeta. Neki od tih iPhonea imaju bug koji uzrokuje da se uređaj nasumično isključuje.

Korisnici na MacRumors zajedno su proveli anketu. Na uzorku od 200 iPhonea, oko 40% sadrži navedeni bug.

Bug je također viđen na starijim iPhone uređajima, ali u mnogo manjim brojevima. Ne postoji specifičan scenarij prema kojem bug nastupa. To znači da iPhone 6S korisnici mogu propustiti pozive, jer se njihov telefon ugasio u džepu, bez da to znaju. Apple Watch će pokazati da je upareni iPhone isključen. Još jedan razlog da posjedujete Apple Watch.

Pogođeni iPhone uređaji trebaju prisilno ponovno pokretanje kako bi ponovno radili. To zahtijeva da 10 sekundi držite gumb za uključivanje i Home gumb.

Apple je ranije ovog tjedna izdao treći beta iOS 9.1 za programere. Doduše nije poznato hoće li iOS 9.1 popraviti ovaj problem. iOS 9.1 donosi podršku za iPad Pro koji dolazi u studenom.

iPhone 6S vrlo je dobro primljen od strane recenzenata i kupaca. Teleoperateri odmah su ušli u rat cijena donoseći dramatično niske cijene odmah od početka. Pozornica je postavljena za velike iPhone 6S Black Friday sljedećeg mjeseca.

Izvor: i4u.com