capture-20150921-105835

Ako je brz i uzvratni operacijski sustav sve što vam je važno, a iOS 8.4.1 ispunjava vaše zahtjeve, možda se pitate isplati li se nadogradnju na najnovije ažuriranje.

Ljudi iz EverythingApplePro sastavili su video u kojem testiraju iOS 9 u odnosu na prethodnu verziju. Proveli su niz svakodnevnih zadataka poput pokretanja, pregledavanja weba, pokretanja aplikacija i tako dalje, kako bi vidjeli koja je verzija brža.

Razlike u hardveru

Prva stvar koju trebate shvatiti je da iOS 9, kao i prethodna ažuriranja, radi jako dobro na novijim ručnim uređajima i tabletima, ali ne tako dobro na starijim uređajima. To je sasvim normalno i razumljivo, pa da vidimo što je EverythingApplePro saznao.

Vrijeme podizanja sustava

Kao što ćete vidjeti u videu, iOS 9 će se brže dignuti na iPhoneu 5, iPhoneu 5S i iPhoneu 6. Međutim, sporiji je od iOS 8.4.1 kada se podiže na iPhoneu 4S. Ako ne radite reboot vašeg telefona vrlo često, ovo vam neće činiti veliku razliku, ali vrijedi to imati na umu.

Učitavanje aplikacija

Ovdje stvari postaju zanimljive, s obzirom na to da bi jedna od glavnih diči iOS 9 trebala biti stanjivanje aplikacija i ažuriranje performansi. U stvari, testovi pokazuju da je iOS 8.4.1 bolji u učitavanju aplikacija na gotovo svim ispitanim iPhone uređajima. Većina GeekBench rezultata također su bili nešto bolji pod iOS 8.4.1.

Wi-Fi i pregledavanje weba

Gdje iOS 9 stvarno briljira je u pretraživanju Weba i obavljanju drugih poslova koji uključuju bežični pristup internetu. Apple je očito učinio dosta optimizacije u tom pogledu, jer iOS 9 ovdje pokazuje jasan napredak brzine.

Konačna riječ

Dakle, je li se nadogradnja isplati? Odgovor je da to ovisi. Ako su vam nove značajke iOS 9 važni, onda je definitivno vrijedan nedostataka. Uostalom, čak i kada iOS 9 pokazuje neka poboljšanja performansi u odnosu na prethodne verzije operativnog sustava, ta poboljšanja nisu značajna.

Izvor: appadvice.com