3d-touch-01

Izazivamo sve da stave iPhone 6S uz njegovog prethodnika te da ih razlikuju.

Možete početi primjećivati ​​razliku čim stavite palac na Touch ID senzor. Apple tvrdi da je novi senzor brži, a iznenadit će vas otkriće da je razlika – iako mala – definitivno vidljiva.

Ideja koja nas je impresionirala i uvjerila da nadogradimo na najnoviji uređaj jest 3D Touch značajka koja u potpunosti opravdava nadogradnju s iPhonea 6.

Kao što biste i očekivali, gotovo sve Apple aplikacije koristite značajku – iako nas je iznenadilo nekoliko izuzetaka, kao što su Activity, Pages i Numbers. Mislili smo da će provirivanje u trenutnu aktivnosti ovdje biti očigledna aplikacija. Tu su i brojne druge third-party aplikacije koje već iskorištavaju novu značajku.

Ako već niste u korak s 3D Touch značajkom, snažnije dodirnite bilo koju kompatibilnu aplikacije s početnog zaslona i otvorit će vam se kontekstualni izbornik. To je izravni ekvivalent desnom kliku na Macu. Na primjer, u aplikaciji za poruke nudi vam se priliku za stvaranje nove poruke, uključujući i prečac do kontakata kojima ste nedavno slali poruke.

3d-touch-02

Slično s Phone aplikacijom, nudi vam izbor dodavanja kontakta ili pozivanje jednog od omiljenih – super prikladno.

3d-touch-09

3D dodirivanje Apple Paya nudi vam izbor kartica. Ako registrirate više kartica ovo će biti stvarno zgodan način za odabir.

3d-touch-05

Novi iOS 9 mogućnosti Notes aplikacije dobivaju svoje prečace.

3d-touch-08

3D Touch također je riješio jednu od iritacije oko Fotoaparat aplikacije – uvijek nam se čini da se nalazimo na video opciji kada želimo okinuti fotografiju i obrnuto, i klizanje između njih je komplicirano. Na iPhoneu 6S možete dobiti izravan pristup onome što želite s početnog zaslon. Također možete dobiti izravan pristup slow-mo videima i selfijima.

3d-touch-12

Mogli bi dalje nabrajati, ali skup fotografija ispričati će priču jednako dobro.

Također možete zaviriti u sadržaj. Na primjer, SMS poruka potvrde mobilnog plaćanja za parkiranje uključuje link na web stranicu, a 3D dodir na link pokazuje pregled web stranice. Jačim pritiskom otvara se stranica. Odličan način brzog pregleda link kako biste vidjeli želite li ga stvarno otvoriti.

3d-touch-13

Isto tako možete pritisnuti na e-mail u vašem popisu i pregledati sadržaj. Ovdje Apple nudi Osobno postavljanje na novom telefonu.

3d-touch-15

Postoji jedna stvar koju nismo testirali, a zanima nas. To je nova značajka dodirne plohe. Jači pritisak na tipkovnicu pretvara ju u dodirnu plohu.

3d-touch-14

Odabir teksta na iPhoneu svakako može biti kompliciran, pa nas jako zanima hoće li nam nova mogućnost olakšati život.

Mislimo da Apple obično dobro ide s S izdanjima. Siri je bilo dovoljno da nas uvjeri na nadogradnju s iPhonea 4 na 4S. Touch ID nije nas baš uvjerio da nadogradimo na 5S, ali to je bila pristojna glavna značajka. No 3D Touch … već smo se prodali. iOS 9 na iPhoneu 6 vidimo kao samo pola nadogradnje. Ako želite cijelu stvar – a mislimo da biste trebali – trebat će vam iPhone 6s.

Izvor: 9to5mac.com