iOs8-wishlist-640x426

iOS 8 uskoro će se pridružiti velikom tech smetlištu, ali prije nego što je zamijenjen s iOS 9 sustavom, Apple je objavio posljednji set brojki, koje pokazuju da je nevjerojatnih 87 posto kvalificiranih korisnika nadogradilo na Appleov OS posljednje generacije.

Screen-Shot-2015-09-16-at-09.19.32

Tijekom istog razdoblja, iOS 7 je imao 11 posto kupaca koji ga još uvijek koriste, dok su ranije verzije iOSa brojale 2 posto korisnika. Apple je okupio svoje podatke iz posjeta App Storeu 14. rujna.

Sve u svemu, to nisu loše brojke za iOS 8, koji je stalno zaostajao za iOS 7 u smislu usvajanja – unatoč rekordnom broju iPhonea koje je Apple prodao tijekom prošle godine.

Konačni podaci postignuti s iOS 8 u su skladu s onim što smo očekivali. U srpnju se pisalo da “će Apple biti sretan, ako dostigne 87 posto prije iOS 9.”

Nepotrebno je reći da je također svjetski bolji od ičega čime Android upravlja. Prema Googleovim najnovijim programerskim brojkama, Androidova KitKat verzija – objavljena u rujnu 2013. godine – ima najveći postotak prihvaćanja među Fandroidima. Koji je broj? Tužnih 39,2 posto.

Što se tiče toga kako će iOS 9 biti prihvaćen, nakon jučerašnjeg službenog lasniranja, platforma za mobilne aplikacije Crittercism predviđa da će na početku biti nešto gori, s 31 posto usvajanja do kraja prvog tjedna, u odnosu na 35 posto za iOS 8. Međutim, analitičarska tvrtka misli da će iOS 9 doseći 50 posto usvajanja do 25-og dana, što je 3 dana brže nego što je iOS 8 uspio.

Što se tiče Android usporedbe, oni također predviđaju da će iOS 9 doseći 20 posto usvajanja do nedjelje, što će ga izjednačiti s Androidovom trenutnom mobilnom platformom Lolipop kada je u pitanju usvajanje. Crittercism primjećuje: “To znači da će iOS 9 trebati četiri dana kako bi ostvario ono za što je Lollilopu trebalo 11 mjeseci.”

Izvor: cultofmac.com