iphone6

Kao što se predviđalo, Apple je objavio prodajne brojke iPhonea 6S. Nema iznenađenja. Apple je razbio još jedan prodajni rekord iPhonea.

Apple je danas objavio da je tvrtka prodala 13 milijuna iPhone 6S uređaja u prva tri dana.

“Prodaja iPhonea 6S i iPhonea 6S Plus bila je fenomenalna, rušeći bilo koje prethodne prodajne rezultate prvog vikenda u Appleovoj povijesti”, rekao je Tim Cook, Appleov izvršni direktor. “Povratne informacije kupaca su nevjerojatne, oni obožavaju 3D Touch i žive fotografije, a mi ne možemo dočekati 9. listopada kada ćemo iPhone 6S i iPhone 6S Plus donijeti kupcima u još više zemalja”.

Dana 9. listopada Apple će objaviti iPhone 6S u više od 40 zemalja, uključujući Italiju, Meksiko, Rusiju, Španjolsku i Tajvan. Do kraja godine novi iPhone 6S i iPhone 6S Plus bit će dostupni u 130 zemalja.

Apple se širi na druga tržišta unatoč kašnjenju utovara iPhonea 6S u Apple online trgovine u rasponu do 20. listopada. Ovo nije novo. Apple je isto učinio u prošlosti.

Prodaja dovršena do subote, 26. rujna, bit će uključena u rezultate Apple 2015. 4. četvrtine, a prodaja završena u nedjelju, 27. rujna, bit će uključena u rezultate Apple 2016. prvi fiskalni kvartal.

Apple Q4 2015 Earnings call očekuje se 19. listopada 2015. Apple još nije postavio službeni datum za Q4 2015 izvješće o zaradi.

Izvor: i4u.com