DSC07210-780x585

iCloud Drive je tip Dropbox i Google Drive usluge iz Applea koja vam omogućuje pohranu dokumenata u oblaku, što ga čini super jednostavnim za sinkroniziranje između iOS i OS X uređaja.

Možete mu pristupiti na vašem Macu preko ikone koja prikazuje sve dokumente koje ste pohranili u iCloud strukturu koja izgleda poput mape.

Prije iOSa 9, za pristup tim dokumentima na vašem iPhoneu ili iPadu, trebali ste otvoriti aplikaciju koja na vašem uređaju podržava iCloud Drive.

No to više nije tako. iOS 9 dolazi s vlastitom iCloud Drive aplikacijom, a ovako ju možete omogućiti.

  • Otvorite Settings aplikaciju, a zatim odaberite iCloud. Ako iCloud Drive još nije omogućen, putem prekidača iCloud Drive postavite na ON.
  • Jednu sekciju dolje nalazi se Show on Home Screen prekidač – kako biste iCloud Drive aplikaciju vidjeli na svom iPhoneu ili iPadu, zajedno sa svim drugim aplikacijama, jednostavno prekidač prebacite na ON.

Možete se pomaknuti još dolje i na ON ili OFF prebaciti sve aplikacije koje podržavaju iCloud Drive.

  • Otvorite svoj početni zaslon i potražite iCloud Drive
  • Dodirnite ju za pokretanje pa ćete vidjeti sve datoteke koje ste tamo poslali, u mapama organiziranim za određene vrste dokumenata, kao što su Numbers, Preview,Pages te za aplikacije treće strane koje podržavaju iCloud Drive, kao što je Pixelmator.

Ako želite iCloud Drive maknuti s početnog zaslona, jednostavno otvorite iCloud postavke i prebacite Show on Home Screen na OFF.