wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368

Appleovi fanovi već nekoliko godina na popisu želja iPhoneovih značajki imaju bežično punjenje, i dok je malo vjerojatno da će Apple tehnologiju donijeti na iPhone 6s, Qualcomm je napravio proboj u bežičnom punjenju koje će biti savršeno za iPhoneovo metalno tijelo.

Problem s bežičnim punjenjem je to što je bilo dostupno samo na uređajima koji su izvana plastični. To je u redu ako tražite smartphone uređaje koji izgledaju jeftino, poput Samsunga, ali ljubav Jony Ivea prema aluminijskom tijelu spriječila je mogućnost bežičnog punjenja iPhonea.

Dobavljač dijelova za iPhone, Qualcomm, najavio je da je projektirao prvo ikad rješenje koje omogućuje bežično punjenje za uređaje s metalnim eksterijerom. Rješenje koristi Qualcomm WiPower tehnologiju i osmišljeno je kako bi bilo u skladu s Rezence standardom.

Qualcommov proboj prilično je velik posao, jer dosadašnji bežični sustavi punjenja koriste indukcijski punjač koji zagrijava metalne predmete. Tvrtkin novi WiPower temelji se na tehnologiji bliskog polja magnetske rezonancije te također omogućuje simultano punjenje više uređaja s različitim zahtjevima za napajanje, što bi moglo značiti da ćete jednog dana biti u mogućnosti napuniti svoj iPhone i Apple Watch na istom jastučiću za punjenje.

Qualcomm opskrbljuje iPhone 6 komponentama u koje su uključeni LTE modem, baseband procesor, dodatno upravljanje energijom i power tracker čip. Glasine kažu da Apple planira koristiti Qualcommove nadograđene LTE modeme s dvostrukom brzinom i boljom mogućnosti upravljanja baterijom.

Qualcomm još nije omogućio komercijalnu dostupnost svoje nove WiPower tehnologije, tako da ne postoji način na koji će Apple imati vremena da ga doda na iPhone 6s, ali možete se početi nadati da će biti spreman na vrijeme za iPhone 7.

Izvor: cultofmac.com