topic-apple-watch-all

Prema Market Watchu, potražnje za Apple Watch pametnim satom sve se brže usporava.

S jedne strane, prodaja iPhonea jača Appleov prihod, dok s druge strane Appleov sat postupno gubi popularnost. To definitivno nije dobra vijest za njegove proizvođače. Kao što je navedeno od strane Market Watcha, procjena Apple Watcha po jedinici ove godine smanjena je s 11 milijuna na 10,5 milijuna.

Navodno se očekivalo da će Apple Watch biti najpoželjniji i čarobni predmet tehnološkog diva. Prema analitičaru sigurnosti Pacific Cresta, Andyju Hargreavesu, smanjenje njegove ponude pretvoriti će se u veliko nazadovanje za sljedeću financijsku godinu – izvijestio je USA Today. Analitičar je dodatno uključio da će Apple ponuditi samo 21 milijun Apple Watch satova u 2016., što je 3 milijuna manje od procijenjene ponude od 24 milijuna.

Andy Hargreaves izjavio je: “Podaci sugeriraju da se Apple Watch potražnje brzo usporava.” Hargreaves je također rekao da je primijetio da se interes za Apple Watch smanjuje, što je razlog zbog kojeg pretpostavlja da će smanjivanje generacijskog opsega artikla biti lukava odluka za blagostanje tvrtke. Prema FactSet “Prosječna analitičarska procjena prodajne jedinice sata trenutno je 4,2 milijuna i 14 milijuna eura za 2015. i 2016.

Apple Watch službeno je izdan 24. travnja i dolazi u tri različita modela i dvije jedinstvene veličine. Cijena sata u rasponu je od 349 dolara do 17,000 dolara. Smatra se Appleovim najosobnijim proizvodom. Doista, Apple generalno još ne zahtijeva goleme prodajne brojke Apple Watcha, pošto samo iPhone predstavlja oko 70% prihoda u drugom tromjesečju tekuće godine.

Također, očekuje se da će prodaja iPhonea ostati čvrsta, ali ipak pad potražnje Apple Watcha može biti velika smetnja za tvrtku.

Izvor: i4u.com