itunes12_home_sharing

Apple je u utorak izdao iOS 8.4 za iPhone, iPad i iPod touch korisnike, a velika vijest, naravno, bili su dodaci Apple Music i Beats 1. Međutim čini se da je Apple uklonio značajku koju u operativnom sustavu i dalje mnogi koriste.

Kao što je nekoliko korisnika na Appleovom forumu za podršku istaknulo, čini se da je tvrtka uklonila Home Sharing podršku za glazbu u iOS 8.4. Home Sharing stranica za podršku također je ažurirana u smislu da značajka nije prisutna u iOS 8.4.

Home Sharing je korisnicima iOS uređaja dopuštao pristup njihovoj iTunes knjižnici s bilo kojeg mjesta unutar kuće te je dopuštao streaming sadržaja na njihov telefon, iPod ili iPad. Značajka izvorno podržava i video i audio sadržaj, ali sada s iOS 8.4 podržava samo video sadržaj. Home Sharing za audio još je uvijek živ, no međutim, samo za Apple TV korisnike (preko Apple Insidera).

Razlog za uklanjanje Home Sharing značajke za glazbu u iOS 8.4 najvjerojatnije se vrti oko ugovora o licenci koji se odnosi na Apple Music. Sasvim je moguće da Apple nema pravo da omogući da se sadržaja dobiven preko Apple Musica streama preko WiFi mreže poput Home Sharing zahtjeva.

Očito rješenje problema je da se prebacite na Apple Music obiteljski plan, koji obitelji do 6 članova omogućuje pristup Appleovom katalogu sadržaja za 14,99 dolara mjesečno. Home Sharing izvorno je pokrenut 2011., kao dio iOS 4.3.

Izvor:  9to5mac.com