iOS-9-at-WWDC-2015-640x4261-640x426

Appleov iOS 9 Beta 2 jučer se našao u rukama programera. Dok ne postoje nikakve nove inovativne značajke ili drastična poboljšanja, tvrtka je uspjela dodati hrpu malih promjena diljem operativnog sustava.

Većina poboljšanja su male promjene dizajna, ali postoji i nekoliko jako korisnih dodataka kao što je dodavanje Handoffa na app switcher i poboljšanje tražilice.

Pogledajte sve što je novo u iOS 9 beta 2:

Nova ikona za Podcaste

Ikona Podcasti poprima novi svjež izgled. Iste je boje, ali sada malo više odudara od ostalih aplikacija na početnom zaslonu.

ios-9-beta-2-podcasts-640x187

Apple Watch prateća aplikacija mijenja se u…

Apple Watch ikona ostaje ista, ali naziv aplikacije promijenio se iz “Apple Watch“ u jednostavno “Watch”. Novi naziv je malo više u skladu s Appleovim referencama na drugim mjestima, primjerice na Appleovim web stranicama. Osim toga, također se ljepše uklapa s Appleovim drugim aplikacijama, od kojih većina ima samo jednu riječ u nazivu.

ios-9-beta-2-watch-app-640x179

Bolja tražilica

ios-9-beta-2-search-results-640x511

Tražilica je općenito poboljšana u iOS 9 beta 2. Daje dojam da je malo brža i dovodi do više rezultata iz većeg obujma aplikacija. U Settings izborniku third-party aplikacije za pretraživanje sada imaju vlastitu mogućnost za uključivanje/isključivanje. Pretraživanje kroz third-party aplikacije dolazi uskoro, nakon što aplikacije poču provoditi API. Kao što možete vidjeti, Apple još uvijek ima nekoliko teškoća na kojima mora raditi.

Ažuriran opis Low Power Mode značajke

ios-9-beta-2-battery-low-power-mode-640x386

Ovo bi mogla biti najuzbudljivija nova promjena na ovoj listi, tako da se pripremite: iOS 9 beta 2 ažurira opis Low Power Mode u postavkama. Nije se promijenio ništa o tome kako značajka funkcionira pa se čini da Apple jednostavno nije bio zadovoljan s tekstom u beta 1 verziji.

U Safari dodana News aplikacija

ios-9-beta-2-news-icloud-640x404

U iCloud postavkama, News aplikacija sada ima svoj vlastiti prekidač za sinkronizaciju preko više uređaja. Uključivanje ili isključivanje neće ništa promijeniti, jer News aplikacija još nije debitirala, ali to će se promijeniti ove jeseni.

Safari postavke

ios-9-beta-2-ipad-safari-640x340

Postavkama za Safari dodane su dvije nove mogućnosti dok je jedna uklonjena. Sada unutar Settings izbornika možete odabrati prikaz ili skrivanje trake favorita ili trake kartica, ali je zato uklonjena Content Blockers opcija, koja se pojavila u beta 1 verziji.

Promjene na iPad tipkovnici

ios-9-beta-2-ipad-keyboard-640x259

iOS 9 beta 1 donio je nekoliko praktičnih akcija na iPad tipkovnicu, uglavnom usmjerene na tipke za rezanje, kopiranje i lijepljenje. Bivše dvije zamijenjene su s Poništi i Ponovi tipkama u beta 2. tipka zalijepi je još uvijek vidljiva po zadanom. Ako odaberete tekst, tipke izreži i kopiraj vraćaju se tamo gdje su nekad bile, tako da su vidljive kada ih trebate i izvan vidokruga kada ih ne trebate.

Handoff se pojavljuje u App Switcheru

handoffappswitcher-800x506-640x405

Handoff, jedna od Appleovih Continuity značajke, pojavila se u multitasking pregledu. Ako ste u aplikaciji na drugom iOS ili OS X uređaju i brzo želite nastaviti tamo gdje ste stali na drugom, duplo pritiskanje Home tipke sada prikazuje Handoff kao prvu multitasking opciju.

Izvor: cultofmac.com