iphone5c-640x338

Nije nikakvo iznenađenje da su iPhone 6 i iPhone 5s znatno brži nego iPhone 5c. Ipak, čak i s uključenim iOS9 Low Power načinom, noviji telefoni još uvijek uspijevaju napraviti duge korake u toj plastičnoj (ali šarenoj) čudnoj napravi.

Geekbench je u petak objavio ažuriranje svoje aplikacije, dodajući joj podršku za iOS 9. Iako je iOS 9 još uvijek u beta fazi, novi alati već su otkrili neke iznenađujuće činjenice o iPhone 6 uređaju. Prema mjerilima na iPhone 5c i iPhone 6 uređajima u Low Power načinu alati pokazuju da je iPhone 6 još uvijek snažniji od 5c.

Provedeno je Geekbench mjerilo performansi na iPhoneu 6 s iOS 9 beta 2 sustavom i dobiven je jednojezgreni rezultat od 1602 i višejezgreni rezultat od 2817. Zatim, nakon uključivanja Low Power načina, provedeno je isto mjerenje. Ovaj put rezultat je bio samo 998 za jednojezgreni i 1667 za višejezgreni (više je bolje). Primijetite da je višejezgreni rezultat u Low Power načinu gotovo isti kao i jednojezgreni rezultat tijekom standardnog korištenja.

iphone-6-benchmark-scores-ios-9-low-power-mode-640x568

Način uštede energije trebao bi usporiti cijeli sustav kako bi imali dulji vijek trajanja baterije (te bi kao dodatak isključio nekoliko značajki koje crpe bateriju, npr. Background App Refresh). Niži rezultati možda izgledaju razočaravajuće, ali samo ih usporedite s iPhoneom 5c i vidjet ćete da koristite uređaj koji je još uvijek moćniji od Appleovog dvije godine starog uređaja.

Geekbench testovi pokazuju jednojezgreni rezultat od samo 687 za iPhone 5c. Samo je višejezgreni rezultat iPhonea 5C od 1242 brži od iPhoneovog 6 višejezgrenog rezultata u Low Power načinu. MacRumors je proveo Geekbench mjerenje na iPhone 6 Plus modelu i dobio gotovo identične rezultate: 1606 u normalnom načinu rada i 1019 u Low Power načinu.

U Low Power načinu Appleu je jasno prioritet dobiti najviše iz te zadnje mrvice energije tijekom pregledavanja weba brzinom munje.

Izvor: cultofmac.com