Apple-Merges-Beats-With-iTunes-642x373

Industrijski izvori koji su upoznati s Appleovim planovima o ponovnom izdavanju Beats Music , otkrili su neke zanimljive sitnice o nadolazećoj usluzi. Prema izvješću 9to5Maca, novi streaming glazbeni servis zvat će se „Apple Music“ te će imati vlastitu društvenu mrežu za izvođače.

Apple očito nije odustao od ideje da stvori vlastitu društvenu mrežu, iako nije uspio dobiti dovoljno pažnje za uspostavljanje Pinga. Međutim, ova nova mreža bit će posvećena izvođačima, omogućavajući im kreiranje vlastitih stranica putem streaming glazbenog servisa za objavljivanje primjeraka pjesama, fotografija, videa i informacija o koncertima. Izvođači će također biti u mogućnosti iskoristiti svoje stranice za promoviranje drugih glazbenika.

Redovni  korisnici biti će u mogućnosti komentirati i lajkati objave izvođača putem svojih iTunes računa, ali neće imati vlastite profile na društvenoj mreži, kao što su imali na Pingu.

Kao što je viđeno na posljednjem iOS 8.4 beta softveru za programere, Restrictions Settings dobit će „Artist Activity“ prekidač kojeg vlasnici iOS uređaja mogu koristiti kako bi isključili mogućnost da vise stranice nove društvene mreže. Izvori tvrde da postavka odgovara direktno na Ping – poput funkcionalnosti, a mreža će biti dostupna preko iOS, Android i Mac verzija Apple Musica.

artist-activity-300x136

Očekuje se da će se Apple Music predstaviti na Cupertinovom WWDC, 8. lipnja, uz iOS 9, OS X 10.11 i novu Apple TV. Iako Apple Music neće biti besplatan, posljednje informacije ukazuju da Cupertino planira nekoliko načina na koje će ljudi moći besplatno slušati, uključujući probni period i uzorke.

Izvor: appadvice.com