Glazba za CarPlay i Apple Watch

Glazba za CarPlay i Apple Watch

Kada je Appleova CarPlay značajka pokrenuta prošle godine, Apple se udružio s nekoliko glazbenih servisa kako bi na platformi ponudio višestruki izbor slušanja glazbe, uključujući Spotify, iHeartRadio, Stitcher, Rdio i druge.

Iz CarPlaya vidljivo je odsutna Pandora, ali to bi se trebalo promijeniti. Pandorin CFO Mike Herring jučer je govorio za Fox Business Network te je rekao da će Pandora svakako biti u CarPlayu te da će također biti integrirana u Apple Watch.

Iako Herring nije dao vremenski okvir za moguće pokretanje Pandora CarPlay aplikacije, njegova izjava za Fox dala je naslutiti o razotkrivanju planova za platformu. Pandora je prošle godine za MacRumors rekla da je Apple cijenjeni partner te da je, iako u to vrijeme nije imao CarPlay, istraživao mogućnosti za proširenje svoje prisutnosti u automobilu u budućnosti.

Govoreći za Fox, Herring je također spomenuo neke detalje o Pandorinoj vezi s Appleom, koji naslućuju zašto je bila odgoda u postavljanju Pandore u CarPlay. Prema Harringu, dvije tvrtke imaju „prijateljsko-neprijateljsku vrstu veze“, vjerojatno zbog sličnosti između Pandore i Appleovog iTunes Radija.

Pandora, koja dio svog uspjeha duguje popularnosti svoje iPhone aplikacije, ima „prijateljsko-neprijateljsku vrstu veze“ s Appleom, kaže Herring. „Mi smo bili dio onoga što je posjedovanje iPhonea učinilo zabavnim“, dodao je Herring. Iako su navedene dvije tvrtke „bliski partneri“, to je „veoma interesantna veza“.

Trenutno postoji samo šačica dostupnih CarPlay aplikacija, kao što su potify, Beats Music, CBS Radio News, Umano, MLB.com At Bat, Overcast, Stitcher, iHeartRadio, i Rdio. Ako Pandora dođe na CarPlay, biti će četvrta dostupna glazbena aplikacija koja nije u Appleovom vlasništvu.

CarPlay je još uglavnom ograničen na in-dash opremu od tvrtki poput Alpine i Pioneer, iako većina proizvođača automobila još uvijek radi na integriranju CarPlaya u svoja vozila. Od Appleovih CarPlay partnera, Audi, Volkswagen, i Hyundai su obećali da će se automobili kompatibilni s CarPlayom moći kupiti ove godine.

Izvor: macrumors.com