iOS 8.3 nadogradnja

iOS 8.3 nadogradnja

Apple je jučer objavio iOS 8.3, treće najvažnije ažuriranje iOS 8 softvera. Nadogradnja, koja je programerima poslana u veljači, a javnim beta testerima sredinom ožujka, operativnom sustavu donosi nekoliko novih značajki i prilagođen dizajn.

iOS 8.3 odmah je dostupan kao over-the-air preuzimanje. Xcode 6.3 također je dostupan, kao što su i 7.2 nadogradnja za Apple TV i 1.2 nadogradnja za Swift, Appleov programski jezik.

iOS 8.3 snažno se fokusirao na poboljšanje emotikona što je rezultiralo organiziranim emotikonima po kategorijama. Novi, različiti emotikoni imaju raširen odabir obitelji te mogućnost mijenjanja boje kože emotikona. Također su dodane neke nove zastave te ažurirani mobiteli, računala i satovi koji sada nalikuju na iPhone, iMac i Apple Watch.

Nadograđeni emotikoni

Promjena boje kože emotikona

Ostale promijene na iOS 8.3 softveru uključuju i bežični CarPlay koji korisnicima omogućuje da svoje iPhone uređaje spoje s CarPlay sustavom bez Lightning kabela, zatim pruža podršku za Googleova dva faktora autentifikacije koji omogućuje dodavanje Google računa bez potrebe za dodatnom lozinkom za aplikacije te nudi Apple Pay podršku za China UnionPay mrežu. iPhone 6 Plus u polegnutom načinu nudi. Prije je tipka nudila samo opciju za podebljavanje.

Tipka za podebljavanje, nakrivljenje i podcrtavanje teksta

Tipka za podebljavanje, nakrivljenje i podcrtavanje teksta

Također su uvedene manje promijene u Passbook (Apple Pay i Passes su razdvojeni) i aplikaciju za fotografije (ikona prekriva albume). Siri je dobila nove jezike i sposobnost stvaranja poziva koristeći iPhoneov zvučnik, a u porukama postoji nova opcija koja omogućava filtriranje kako bi se iMessages od prijatelja razdvojili od onih od nepoznatih pošiljatelja.

Proširena tipka za razmak

Proširena tipka za razmak

Jedna od manjih, ali najzapaženijih UI promjena uključuje nadogradnju tipke za razmak koja je produžena kako bi spriječila korisnike da u Safariju pritišću tipku za točku kada žele napraviti razmak. Sada je također moguće uključiti opciju koja vam dozvoljava preuzimanje besplatnih aplikacija bez potrebe za unosom lozinke.

iOS 3 također sadrži vrlo dugačku listu ispravaka grešaka te višestrukih popravaka W-Fi mreže, Bluetootha, orijentacije, poruka i slično.

Izvor: macrumors.com