Kakav bi trebao biti sljedeći iPhone?

Kakav bi trebao biti sljedeći iPhone?

Ponekad se čini da pametni mobiteli ne mogu donijeti nikakve nove ili značajne inovacije. Što se tiče iPhonea, velika promjena u dizajnu i mnoga poboljšanja stigli su prošle jeseni, a ako Apple ostane odan obliku, ove ćemo godine ugledati ažuriranje „S“ verzije koja donosi staloženiju listu internih promjena i gotovo nepromijenjen eksterijer.

Čini se kako je sjeme promjena već posađeno: u najnovijem MacBooku i Apple Watchu, Apple se možda okrenuo nekim novim idejama i mogućnostima koje bi mogle savršeno odgovarati novom iPhone uređaju.

Može li iPhone 6S (i 6S Plus) dobiti sve ove mogućnosti, ili samo njih par? Hoće li Apple neke ideje ostaviti za vjerojatno redizajnirani iPhone 7 koji dolazi sljedeće godine? Bilo kako bilo, sigurno će se kad tad pojaviti, a definitivno imaju smisla. Osim mogućnosti dolaska iPhonea od čistog zlata.

USB-C

Mali svemogući utor obećava da će novom 12-inčnom Retina Display MacBooku dati način punjenja, video izlaza i prijenosa podataka preko samo jednog utora. Doista, ovaj čudesan kabel zamijenit će žice za napajanje, HDMI, VGA, DisplayPort, i USB priključke na računalima i mobilnim uređajima u narednih nekoliko godina. Na iPhoneu bi omogućio još univerzalniji priključak od Appleovog Lightning priključka. Dodaci koji se prodaju odvojeno već su Lightning priključak pretvorili u video izlaz, no USB-C bi mogao ponuditi mnogo više. Konačno, mogao bi postati standardni kabel za cijelu industriju.

USB-C utor

USB-C utor

MAGNETSKO/INDUKTIVNO PUNJENJE

Apple Watch je prvi proizvod tvrtke Apple koji koristi bežično punjenje, zahvaljujući magnetskom induktivnom punjaču. To zvuči kao da bi punjenje iPhonea moglo biti drugačije nego putem USB-C utora, ali postoji li uopće šansa da iPhone dozvoli fizički kabel za sinkronizaciju / punjenje / video izlaz, dok bi induktivni služio kao dodatak i lakše punjenje prije spavanja? Vjerojatno većina ne bi htjela induktivno punjenje ako bi to značilo da će se iPhone sporije puniti. Možda bi ovaj dvojac mogao koegzistirati.

FORCE TOUCH I „TAPTIC MOTOR“

Najnoviji MacBook Pro, nadolazeći MacBook i Apple Watch imaju force touch, na silu osjetljiv način pritiska kako biste kliknuli dva ili čak tri puta za virtualni gumb ili vremensku skalu. Dodirna ploha na novom MacBooku (i ažuriranom MacBook Pro) osjetljiva je na silu. Na Apple Watchu je sam zaslon osjetljiv na silu. iPhone bi trebao ići istim putem kao Apple Watch, tako da dobije ekstra dimenziju za dodir temeljenu na pritisku za aplikacije i virtualne daljinske upravljače. S ograničenim zaslonom to bi mogla biti nova ubojita dimenzija. Ekstra dodirni raspon „taptic motora“ na Apple Watchu također bi mogao omogućiti suptilnije tihe obavijesti.

Force Touch na Apple Watchu

Force Touch na Apple Watchu

OLED ZASLON

Većina pametnih telefona koristi OLED zaslone, koji pružaju nevjerojatne crne razine, odličan kontrast i vrlo živopisne boje. Appleovi vlastiti Retina zasloni – LCD paneli s LED pozadinskim osvjetljenjem – već su odlični i imaju veliku točnost boje, ali prijelaz Apple Watcha na OLED mogao bi naslutiti da će se iPhone odlučiti za isti smjer.

SAFIRNI ZASLON

Od prošle godine kruže glasine o safirnom zaslonu iPhonea, koji bi bio otporniji na ogrebotine i slamanje. Napredniji modeli Apple Watcha sadrže safirni zaslon, dok osnovni model Apple Watch Sport koristi Ion-X staklo, slično Gorilla Glassu. Ako iPhone dobije safirni zaslon, to bi mogao biti unapređeniji premium model.

ULTRA LUKSUZNE OPCIJE?

Kad smo već kod toga, da li bi sljedeći iPhone mogao dobiti specijalno izdanje od pravog zlata? Ili novo dizajnirano kućište koje cilja na umjetničko djelo Apple Watch traka? Apple je krenuo u drukčiji tip modno osviještenog teritorija. Već postoje pozlaćeni iPhone uređaji.. možda bi više premium metala poput nehrđajućeg čelika mogao biti korak dalje.

Izvor: cnet.com