Dijeljenje na Twitteru nedostaje na novom iOS Beta

Dijeljenje na Twitteru nedostaje na novom iOS Beta

Izgleda da bi se mogla pojaviti velika promjena u službenoj Twitter aplikaciji za iOS. U najnovijoj beta verziji sustava iOS 8.3 s liste dijeljenja potpuno je nestala mogućnost dijeljenja sadržaja na Twitteru.

Prema izvješću 9to5Maca, Twitter ikona ne nedostaje samo s prvenstvenih aplikacija poput Fotografije i Safari, već i s aplikacija treće strane koje koriste izvornu listu za dijeljenje.

No, može biti da je samo riječ o greški u programu. Uvijek postoji mogućnost da su programeri namjerno uklonili Twitter s izvorne liste za dijeljenje. S obzirom na manjak ažuriranja za nadograđeni iOS uploader, mnogo je vjerojatnije da Twitter radi na vlastitom izdanju liste za dijeljenje.

Uostalom, ova je društvena mreža u zadnje vrijeme napravila tonu promjena za mogućnost dijeljenja medija. Sada možete postaviti više fotografija na jednom tvitu te možete označiti svoje fotografije. Također možete postavljati animirane GIFove i video zapise, koje ne podržava izvorni iOS postavljač.

Otkad je iOS 8 objavljen programeri su uspjeli stvoriti vlastite nastavke za dijeljenje za iOS uređaje. S obzirom na to da Apple jako sporo ažurira ugrađene značajke za dijeljenje i postavljanje za iOS, imalo bi smisla kada bi Twitter razvio vlastita proširenja za dijeljenje sadržaja. To bi im omogućilo dodavanje novih značajki na listu za dijeljenje, samo s ažuriranjem aplikacije, te bi im čak dopustilo uključivanje beta mogućnosti za individualne korisnike.

Koja je loša strana uklanjanja Twittera s izvorne liste za dijeljenje? Pa, ako Twitter stvara vlastito proširenje za dijeljenje, a Apple uklanja ugrađenu podršku za ovu društvenu mrežu, to bi moglo značiti da bi korisnici aplikacija poput Tweetbot ili Twitterrific na svom mobilnom uređaju svejedno trebali imati instaliranu službenu aplikaciju ako žele slati tvitove s Fotografija, Safarija ili drugih aplikacija. Programeri treće strane bi trebali izgraditi vlastite produžetke za dijeljenje ako žele zaobići ova ograničenja.

Izvor: appadvice.com