Apple Watch ima memoriju od 8GB

Apple Watch ima memoriju od 8GB

Napokon su u javnost izašle pojedinosti o Appleovom modernom pametnom satu. Ipak, nekoliko pitanja ostalo je u zraku.

Ranije danas saznali smo da je bateriju za Apple Watch moguće zamijeniti, no to naravno neće biti jeftino. No ostaje jedno drugo pitanje. Koliki je kapacitet memorije? Mogu li svoj omiljeni album pohraniti u sat? Mogu li pohraniti svoje najdraže fotografije? Očito je odgovor: da!

Na sreću možete pohraniti sve pjesme s vašeg najdražeg albuma. Prema 9to5Mac, Apple Watch dolazi s memorijom od 8GB – dovoljno za pohranu stotina pjesama, fotografija i video zapisa. No, nemojte se prerano uzbuđivati. Iako je Apple navodno potvrdio kapacitet memorije od 8GB za 9to5Mac, tvrtka je istaknula da možete koristiti samo do 2GB memorije za pjesme i dodatnih 75MB za fotografije.

Međutim, dobra vijest je da je 2GB prostora za glazbu i više nego dovoljno kako bi se zabavljali cijeli dan. Također, zbog veličine Apple Watcha, fotografije će trebati minimizirati, što znači da će zauzimati manje prostora. Na prostor od 75MB možete pohraniti oko 100 fotografija, dok na 2GB možete pohraniti do 200 pjesama. Sama pomisao da toliko toga možete pohraniti na jedan sad, vrlo je impresivna.

Dakle, gdje odlazi preostalih 6GB memorije? Preostalu memoriju Apple koristi za aplikacije, operativni sustav i ostale važne podatke. Također je važno napomenuti da korisnici mogu pristupiti glazbi sa svog iPhone uređaja putem Bluetooth tehnologije. Apple ima aplikaciju koja omogućuje sinkronizaciju pjesama na Apple Watchu. Ako ćemo biti pravedni prema Appleu, Apple Watch ima vrlo dobar početak.

Izvor: i4u.com