applewatchpink

Uskoro izlazi Apple Watch, a samim time dobivamo sve više informacija o samom uređaju. Iako su se nedavno pojavile neke sitne novosti vezane za to što će uređaj donijeti, sada imamo nešto drugačije u potpunosti. Apple Watch je, prema izvještaju koji je objavio Apple Insider, trebao imati više Health funkcija. Ovdje se radi o tome da zbog nemogućnosti da se hardware i software usklade sa zahtijevima korisnika i regulatornih tijela, neke napredne funkcije su izostavljene iz over verzije uređaja.

Apple Watch je tako trebao mjeriti krvni tlak, razinu stresa, otkucaje srca i još mnogo toga! Ovime bi Apple Health Kit dobio na puno većoj važnosti, a samim time Apple bi zagrebao u neke druge industrijske sfere koje su ipak regulirane na neke drugačije načine. Ovime bi primjerice dijabetičari, srčani bolesnici i ostali pacijenti koji pate od kroničnih bolesti, imali vrhunski način praćenja problematike kroz jednu aplikaciju te jedan uređaj, kojeg bi nosili veći dio dana. Nekako vjerujemo da bi ovakve mogućnosti mogli dobiti u budućnosti, ali Apple Watch zasada neće sadržavati takve napredne opcije nažalost.

Apple Watch, iako dolazi bez obakvih naprednih funkcija zasada, ipak donosi vrhunske opcije za sve korisnike koje su u rangu sa najboljim Android uređajima slične namjene. Naravno, uz te dolaze i Apple based aplikacije i mogućnosti, primjerice Apple Pay integracija te WatchKit development tools za sve buduće vlasnike tog gadgeta.