slika_iPhone_6_htc_one_m8_samsung_galaxy_s5_7

Nakon nekoliko godina dominacije Samsunga, na tržištu mobilnih telefona došlo je do određenih promjena i Apple sada dijeli prvo mjestu sa Korejskom tvrtkom po pitanju broja prodanih primjeraka u zadnjem kvartalu prošle godine. Samsung i Apple su prodali istovjetan broj mobilnih telefona u zadnjem kvartalu prošle godine, a radi se o 74.5 milijuna primjeraka. Sa ovime su najavljene velike promjene na tržištu.

Apple je uspio dostići Samsung ponajviše zahvaljujući uspjehu koji je na tržištu ostvario Apple iPhone 6, dok je sa druge strane prodaja Samsung Galaxy S5 i Note 4 uređaja bila iznimno razočaravajuća tokom cijele godine. Neki će se složiti samnom, ovdje je dosta krivice na Samsungu jer su oba uređaja nekako prerano izašla na tržište, a pogotovo je to vidljivo bilo za Note 4 kojeg su definitivno morali požuriti zbog velikog uspjeha Applea sa novim modelom iPhone uređaja.

Samsung i dalje vodi na razini cijelogodišnjih prodanih primjeraka. Oni su prodali 317.2 milijuna mobilnih telefona u prošloj godini. Sa druge strane, Apple je unatoč iznimnom uspjehu Apple iPhone 6, ipak prodao “samo” 192.7 milijuna mobilnih telefona tokom prošle godine. Vrijedi napomenuti da su to podosta varljivi podaci te tek treba vidjeti kako će se brojka prodanih primjeraka kretati do kraja ove godine. Zasada Apple radi jako dobar posao, a Samsung je u ovoj situaciji onaj koji gleda u leđa nekome, a samim time i mora pokušati dostići svog glavnog konkurenta u vidu Applea.

Novi Samsung Galaxy S6 bi trebao povratiti stvari na svoje staro mjesto. No to tek treba dobrano uzeti sa rezervom, jer sam uređaj (iako najavljen) još nije ni došao na tržište i ne zna se kakav će ukupni rezultat ostvariti uopće te kako će ga trenutna Android populacija korisnika uopće ocijeniti.