iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 11

Željeli bismo objaviti da je u zadnjih nekoliko tjedana bilo dosta glasina oko izlaska novog Apple iPhone uređaja. Isti bi trebao biti dostupan na tržištu sa 4.0 inča ekranom. Gledajući mišljenje dosta korisnika tih uređaja, isti uzimaju ekran kao jedan od glavnih problematičnih aspekata novog modela. Samim time i ovakve priče imaju i podlogu u stvarnom razvoju na tržištu mobilnih uređaja. Zasada je priča takva da bi Apple trebao izbaciti iPhone 6S tokom tekuće godine (sa puštanjem u prodaju na jesen 2015. godine) te samim time, Apple bi tako dodao iPhone 6 sa manjim ekranom, sve kao zamjenu za Apple iPhone 5S kojeg trenutno i dalje drže u ponudi. Najvjerojatnije kao alternativu korisnicima koji žele imati manji uređaj.

Ponovno napominjem da su ovo sve zasada samo glasine i tako ih treba sagledati u svemu! Najviše govora oko novog uređaja se bazira na potrebi da se zamijeni iPhone 5C kao i iPhone 5S u navedenoj ponudi. Time bi Apple predstavio uređaj sličnih performansi i cijene, a sve to u pakiranju koje bi zadovoljilo zagrižene Apple korisnike! Koliko u ovome ima podloge u stvarnom tijeku rasprave i razvoja u Appleu tek treba vidjeti, ali gledajući samu raspravu koju su pokrenuli mnogi vlasnici prijašnjih uređaja – ovo se ni ne čini tako dalekom opcijom.

iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 17

Što će na kraju od svega biti vidjet ćemo u idućih nekoliko mjeseci jer očekujemo da bi najave novih uređaja trebale doći najvjerojatnije negdje prije ljeta, sukladno zatišju nakon izlaska Apple Watch i Apple MacBook Air 12″ Retina uređaja koje primjerice isto možda možemo očekivati tokom godine, iako su i glasine o potonjem također zasada neprovjerene i nema puno službenih informacija isto tako.

iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 16

iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 13