iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 11

Znamo da su ovo samo glasine, ali izgleda da bi Apple mogao pustiti u prodaju Apple iPhone 6S iduće godine, koji bi koincidirao uz izlazak Apple Watch gadgeta. Ove informacije dolaze od KnowMobile internet stranice, gdje možemo naći dosta interesantnih ideja, glasina i razčitih novosti o Appleu i drugim proizvođačima mobilne tehnologije. Naravno, time bi poremetili način osvježavanja svoje linije proizvoda i dodali dosta pomutnje na tržište u pogledu prodaje i novih modela primjerice. Apple je dosada tokom izlaska iPhone uređaja uvijek puštao u prodaju samo jedan ili dva nova modela tokom jedne godine. Većinu puta je to bio potpuno novi model ili osvježavanje starog te se takav raspored mogao vidjeti kao redovito puštanje u prodaju za svaki iPhone model. Ali kao što smo vidjeli sa iPhone 6 i iPhone 6 Plu,s oni su izbacili dva jako slična uređaja na tržište ove godine, samim time dajući do znanja da računaju na dobre prodajne rezultate – što se dakako i ostvarilo.

iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi 13

Glasine su zasada nepotvrđene, ali predviđaju osviježeni iPhone 6 negdje otprilike u toku izlaska Apple Watch-a na tržište. Samim time, Apple bi skratio vrijeme potrebno za puštanje u prodaju novih pametnih telefona, ali kao što je rečeno ranije i donio popriličnu pomutnju na tržište. No sa time bi korisnicima dao nove opcije planiranja kupnje u isto vrijeme također.

Neki idu toliko daleko u glasinama da govore kako bi, osim iPhone 6S o kojem razgovaramo ovdje, možda mogli iduće godine vidjeti čak recimo iPhone 7 kao nasljednika ovog uređaja. Uređaj vi trebao biti dostupan tamo negdje otprilike u slično razdoblje kao i kada je u prodaju puštena iPhone 6 i iPhone 6 verzija ovog uređaja. Ovdje se radi o Rujnu naravno. Opet naglašavamo da tek treba vidjeti koliko su ove glasine točne i koliko istine ima u njima zasada.

Znamo samo da se iPhone 6 prodaje jako dobro, da je velika nestašica dijelova, kao i samih uređaja, ali isto tako i da postoje neke opcije koje su bile najavljivanje za ovaj model i koje tek Apple treba dodati u svoj popularni uređaj.

iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi

“The new schedule is expected to stagger the releases of two devices in 2015 to capitalise on sales,” reports The Mail Online. “Apple could release the iPhone 6S to people who want to upgrade to a slightly cheaper model, before announcing its flagship iPhone 7 in the autumn.”

Uz sve ove informacije nekako nam ova glasina zvuči dosta logično. Apple je ostvario dobre prodajne rezultate ove godine i slaganje dva različita razdoblja u kojima korisnici mogu očekivati novi model uređaja bi bilo jako dobro za njih i njihove korisnike. Ako bi se vodili time, očekujemo razdoblje prije početka ljeta, sa nekih mjesec dana odmaka, što bi značilo taman na prijelazu sa proljeća na ljeto u zapadnoj hemisferi i dobar početak za sve koji se odlučuju uzeti uređaj prije svog putovanja. Sa druge strane, termin koji bi bio pomaknut sa Rujna na recimo Studeni ili čak Prosinac, bio bi pun pogodak za Apple i kompletne prodajne rezultate.

Apple Watch i Apple iPhone 6