Samsung Galaxy S5

Mnogo je govora trenutno o tome kakav će odgovor od glavnog konkurenta Samsuga na na Apple iPhone 6 i iPhone 6 Plus doći u idućem razdoblju. Također, puno je priče o tome kakve će performanse imati novi pametni telefon, koji dolazi kao logičan nasljednik trenutnog modela. Iako je Galaxy S5 poprilično dobar i brz uređaj (autor posjeduje jednoga primjerice) isti nije uspio zaintrigirati veliku količinu korisnika. Iako se prodao u respektabilnoj količini primjeraka izgleda da to nije bilo sukladno očekivanjima. Barem ne na način na koji je Samsung računao od svog najskupljeg, najboljeg i najbržeg mobilnog telefona kada je isti pušten u prodaju.

Trenutne glasine govore da bi nasljednik Samsunga Galaxy S5 mogao doći negdje početkom 2015. godine i donijeti različite nove stvari. Govori se o potpuno novom dizajnu, potpuno novom procesoru i potpuno novom operativnom sustavu (Android 5.0 Lollipop je naziv istoga). Primjerice, novi uređaj bi trebao donijeti 2560 x 1440p QHD display sa iznimnom oštrinom, kontrastom i prikazom slike. Ovdje se očekuje da će Samsung poprilično približiti kvalitetu ekrana onome što Apple pokazuje u trenutnim modelima svog telefona.

Određene dalje specifikacije nismo dobili, te zasada ne želimo iznositi neprovjerene glasine koje bi samo mogle utjecati na stvarnu situaciju i donijeti pregršt dvosmislenih ideja ponekim korisnicima. Sa druge strane, realno je za očekivati da će novi Samsung Galaxy S6 izaći negdje u prvom kvartalu iduće godine, kao direktan odgovor na izlazak nekih konkurentskih modela kao što je Nexus jer se slična situacija razvijala i prilikom izlaska prijašnjih modela isto tako.