iPhone 6 IFIXIT Hrvatska prvi

Neki su sumnjali da će Apple održati prodajne brojke kakve su imali odmah nakon izlaska novog Apple iPhone 6 i iPhone 6 Plus, ali izgleda da se prognoze takvih rezultata nisu obistinile. Zasada, Apple i dalje ima problema sa količinom proizvedenih primjeraka, jer gledajući trenutnu potražnju, u većini zemalja se novi modeli moraju čekati nekoliko dana. U nekim situacijama radi se o tjedan dana čekanja primjerice!

Ne zaboravimo, Apple je prodao hrpu novih iPhone uređaja odmah nakon izlaska, a ista priča ne staje! Možemo samo nagađati koliki su razmjeri popularnosti, jer po nekim informacijama potražnja je toliko velika zadnjih nekoliko tjedana da se 56 posto osnovnih konfiguracija mobilnog telefona može pronaći u trgovinama diljem svijeta. Koliko je ovo znakovito može nam pojasniti logična pretpostavka da čak i uz preko pedeset posto zaliha za osnovne modele, i dalje treba pričekati nekoliko dana čak i za entry level uređaje u nekim trgovinama isto tako.

Iako su brojke velike, tek će se u idućih nekoliko dana vidjeti ogromno povećanje prodanih primjeraka! Dolazi nam shopping groznica za blagdane. Koliko će tvrtka iz Cuppertina prodajnih primjeraka imati tokom idućih 2 tjedna tek treba vidjeti, no sigurno smo da će rekordne prodajne brojke za 2014 godinu biti iznimno interesantne i da će trebati par godina da ih Apple uskoro nadmaši sa nekim novim modelom, a pogotovo uz ovakve katastrofalne rezultate konkurencije koja se tek sada počela oporavljati.