Apple iPad Air 2

Jedan od većih servisa za prikazivanje oglasa i oglašavanje generalno, poplarni Chitika, objavio je rezultate prikazivanja oglasa po njihovim statističkim podacima. Ovdje se radi o preko 80% korisnika tableta koji surfaju na stranicama gdje se prikazuju njihovi oglasi koji surfaju preko Apple iPad uređaja. Iznenađujući rezultat, ali nekako i očekivan, pogotovo gledajući popularnost na tržištu Sjeverne Amerike, a tu ubrajamo Sjedinjene Američke Države i Kanadu.

Moramo napomenuti da je konačan rezultat 79.9 posto udijela na tržištu, što je pad sa 81 posto u istom razdoblju od prošle godine primjerice. Ovo je i dalje velika prednost pred konkurencijom. Prvi uređaj koji dolazi sada iza Apple iPad obitelji uređaja je Amazon Kindle Fire, koji drži primjerice 6.7 posto tržišta. Koliko je to uspijeh Apple, svjedoči i nedostatak prave konkurencije na tržištu tableta gledajući ove brojke, jer svi ostali proizvođači su debelo iza Applea po tom pitanju.

Najveći Appleov konkurent, Samsung, dolazi tek na trećem mjestu, sa rastom od par postotaka sa 5.1 posto do 6 posto ove godine primjerice. Svejedno, moramo reći da je to dosta daleko iza Applea po pitanju probitka na tržištu zasada.

Chitika Insights

Chitika Insights