Ništa čudno. Apple i Samsung su i dalje vodeći proizvođači mobilnih telefona. Samsung je i dalje ispred Applea, usprkos izlasku novog iPhone 6 i iPhone 6 Plus na tržište, sukladno sa novim Note 4 kojeg je Samsung pustio u prodaju također. Činjenica je da je na trećem mjestu, sa dosta interesantnim poboljšanjem pozicije jedna mogli bi reći manje poznata tvrtka. Njezino ime je Xiaomi i polako uzima primat određenim poznatijim proizvođačima.

Recimo Xiaomi je Kineska tvrtka sa sjedištem u Pekingu, ima proizvodni portfelj koji se odnosi na mobilne telefone, potrošačku elektroniku i aplikacije. Bilježe konstantan rast u svojem poslovanju također, sve zahvaljujući jakoj poziciji na svojem domaćem kineskom tržištu. Sama tvrtka ima preko 3,000 zaposlenih, najviše u Kini, Maleziji i Singaporu, no također se šire i na primjerice India i Indoneziju.

10946-3464-141029-IDC-Smartphone-3Q2014-l

Koliko ovakav razvoj situacije ne sjeda nekima u potpunosti, lako je zaključiti da se u današnje doba i brzinom razvoja tehnologije pojavljuju takozvane third-party opcije. Koje opet na određeni način guraju možda ustaljene vođe čopora u svojim poslovnim sferama, na poboljšanje proizvoda, dizajna i cijene. Što opet nije loša situacija za krajnje korisnike ni malo.