Upravo je izlazak većeg, bržeg i boljeg iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus požurio izlazak Samsung Galaxy Note 4 na tržište ovih dana i time dao do znanja da je novi telefon dobrano uzdrmao temelje potražnje za pametnim telefonima zasada. Apple je, podsjetimo se, prodao 10 milijuna iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja u prvih par dana izlaska na tržište.

“Pozitivna reakcija potrošača na ova dva Apple uređaja nas je natjerala da pustimo u prodaju Note 4 ranije nego što smo prije planiralim” izjavio je Samsungov izvršni direktor za marketing, preneseno od strane Korea Times. “Samsung će biti agresivan u promociji Notea 4 jer je točno da smo izazvani i pod pritiskom ove teške situacije.”

Samsung Galaxy Note 4

Samsung sada požuruje izlazak Galaxy Note 4 u ruke potrošača ovaj Petak u Južnoj Koreji i Kini. Dostupnost uređaja u Americi je najavljena za 17. Studenog ove godine što znači da Samsung definitivno računa na ova tri tržišta kao glavna zasada. Ovim potezom Samsung računa da će njihov Note 4 brže doći u ruke korisnika u Južnoj Koreji i Kini jer Apple još nije objavio slijedeći datum izlaska uređaja na tržište tih dvoju zemalja, tako da time daje dovoljno prostora Korejskom proizvođaču elektronskih uređaja da pretekne Američku firmu na tim tržištima onda.

Samsung planira po trenutnim planovima prodati 3.75 milijuna Note 4 uređaja tokom launch weekenda na temelju sniženih cijena od ₩957,000 ($920), a to je $100 manje od cijene kod puštanjua u prodaju Galaxy Note 3. “Samsung planira prodati 15 milijuna Note 4 u prvih 30 dana nakon što uređaj puste u prodaju, što je poprilično ambiciozna brojka gledajući ovo zanimljivu situaciju,” rekao je jedan Samsungov zaposlenik Korean Timesu ranije. Što će ovo značiti za nas kao krajnje kupce, to tek treba vidjeti no poprilično smo sigurni da ovaj rat između dva velika proizvođača znači i pristupačnije cijene za nas ostale.