Apple Watch 5

Iako iPhone 6 donosi puno noviteta, ponajviše smo očekivali novo poglavlje u Appleovoj ponudi – Apple Watch. Razlozi su poprilično jasni, ovo je uređaj koji redefinira postojeći način na koji gledamo satove kao modni dodatak, kao uređaj koji nam omogućava jednu (ponekad i više) funkcija, a to sada Apple u potpunosti anulira i dodaje potpuno novi kut gledanja na nešto što smo uzimali zdravo za gotovo. Satovi su jednostavan dodatak kojeg nosimo ovisno o tome da li je to striktno modni dodatak, da li nam mjeri vrijeme u nekom sportu ili ga recimo uistinu koristimo u nekim situacijama kao što su vojne akcije, mjerenje pulsa pacijentima ili primjerice gledanje opterećenja nekog iznimni važnog dijela konstrukcije neke zgrade. Naravno, ovo su sve situacije koje možemo nazvati ozbiljnijima. Sve ostalo – ne baš. Pojam vremena je jednostavan. Apple ga je uistinu prebacio u kompliciranu sferu.

Uređaj koji nosite i uređaj koji stoji na vašem stolu su dvije potpuno različite stvari. Apple se vodio ovom filozofijom, a sama apstraktna situacija nečega što nosite na ruci, ne u ruci, čini veliku razliku u tome kakav uređaj želimo.

Što želim reći? Apple je primijenio pristup koji zadire u vašu intimu, sa uređajem koji donosi nove fukncije, a istovremeno ga želite! Želite ga nositi. Želite ga pokazati. Želite ga koristiti. Mislimo da je to osnovna misao vodilja i cijelokupna osnovna filozofija takvog uređaja. Konkurencija je prikazala slične uređaje, no opet je Apple redefinirao sve i postavio na potpuno novu razinu.

Apple je predstavio tri vezije Apple Watcha: Apple Watch (osnovna verzija), Apple Watch Sport (sportska verzija) i Apple Watch Edition (najskuplja, najbolja, najviše modno orijentirana verzija). Svaki model je dostupan u 38mm i 42mm verziji. Svačiji odabir je ovime pogođen i omogućuje ljudima sa različitom debljinom ruke da odaberu sat koji im najbolje stoji.

Apple Watch – donosi nam klasičan prikaz ručnog sata. Jednostavan je, stilski je dobro oblikovan. Možete ga odabrati u srebrnoj ili crnoj varijanti. Ustvari dvije opcije su stainless-steel i space black, tako da vam dočaramo o kakvim se točno bojama radi. Izbor narukvica je velik! Što definitivno pozdravljamo, ali i sigurno možemo očekivati dodatne aftermarket opcije kasnije. Ekran od safirnog kristala (više o tome kasnije naravno). Klasičan dizajn kombiniran sa modernim opcijama ovog uređaja, jednostavno pristaje na svačiju ruku.

Apple Watch i Apple iPhone 6

Uređaj će nažalost raditi jedino sa Apple iPhoneom. Dakle, svi vi koji ste planirali kupiti Apple Watch i koristiti ga, nećete moći to napraviti bez iPhonea. Iako će Apple Watch biti moguće koristiti kao remote za Apple TV ili primjerice jednostavno završiti e-mail na vašem satu kao jedna od cool opcija, na kraju ipak morate imate iPhone da bi ga mogli koristiti općenito. Ovo je mali drawback (kako bi naši dragi Amerikanci rekli) i postoji velika mogućnost da će ovo donijeti manje prodajne rezultate ovog uređaja.

Ili ne! Ovaj sat izgleda toliko dobro, da bih ja sad trenutno kupio iPhone 6 samo da ga mogu koristiti! Mislim da je Apple napravio generalno dobar posao po pitanju dizajna i svih mogućnosti koje ćemo vam ispod predstaviti da ovo jednostavno morate imati! Toliko mi se sviđa ovaj uređaj! Apple Watch radi sa iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5s, 5c and iPhone 5 preko Bluetootha inače, što znači konstantnu povezanost i instantne obavijesti o svemu što vam je potrebno.