Sukladno pojavi sve više informacija o novom iPhone modelu koji se po najavama treba predstaviti svima kao iPhone 6 na idućem Apple događaju, donosimo vam detaljan pregled svega što bi vas moglo zanimati vezano za novi uređaj. Tendencija svih proizvođača je na povećavanju veličine ekrana i što bržem radu samog uređaja, kreirajući nevjerojatnije performanse i donoseći nove tehnologije koje dosada nisu bile dostupne na mobilnim uređajima uopće. Isto se može očekivati za iPhone 6 uzmemo li u obzir sve specifikacije koje su dosada bile objavljene.

Prvenstveno smo svi zainteresirani da vidimo kako će točno novi iPhone 6 izgledati u usporedbi sa prijašnjim modelima, a pogotovo se to odnosi na veličinu samog uređaja, jer nismo pretjerano uvjereni da će Apple previše mijenjati sam design uređaja. Ovo znači da se govori o veličinama od 4.7 incha pa sve do 5.5 incha što smo mogli pronaći na više internet siteova tokom ove godine. Dakle, u budućnosti bi trebali imati iPhone 6 u manjem i većem obliku. Gledajući ostale proizvođače ovo nam se čini kao normalan iskorak u ponudi Applea kao kvalitetan odgovor na ono što nudi konkurencija. Koliko će ovo zadovoljiti apetite i nagnati korisnike na povratak/prijelaz na Apple iPhone, nismo toliko sigurni.

iPhone 6 Veličina

Dvije veličine o kojima se zasada govori kao najvjerojatnije sigurnima su 4.7 i 5.5 incha, a oba modela će biti predstavljena jedan za drugime. Očekujemo da bi manji model trebao biti predstavljen prvi, dok će veći iPhone 6 uslijediti par mjeseci nakon toga. Inače dosta smo uvjereni da će ovo značiti i određene promjene u performansama, ugrađenom hardwareu i općenito malim kozmetičkim promjenama na različita pogledom slična uređaja. Ovdje se ponajviše govori o malim promjenama koje bi mogle donijeti veću bateriju na 5.5 inchnom uređaju.

Oba modela su (prema objavljenim prikazima konfiguracije uređaja) napravljeni dosta tanji nego trenutni iPhone 5S, koji je dosta tanak uređaj, sa svojih 7.6mm. Gledajući te dimenzije, novi iPhone 6 je dosta manji uređaj. Govori se o veličinama o 6.9mm što bi značilo da je uređaj dosta tanji od trenutnog modela istog, a sa 133mm dužine i 66mm širine ovo će biti uređaj sličan dimenzijama trenutnom modelu u tom dijelu. Za veći model od 5.5 incha, informacije govore i 7.1mm, što bi bilo opet manje od trenutnog modela, dok bi iPhone 6 te veličine trebao biti 158mm dug i 78mm širok također.

Baterija iPhone 6

Za bateriju se govorilo podosta, puno je informacija izašlo i dosta slika je bilo procurilo tokom zadnjih par mjeseci. Iako nepotvrđeno (sa Apple logom), jedna baterija je navodno za 4.7 incha iPhone 6 te se govori o kapacitetu od 1,810 mAh, a što je malo povećanje naspram 1,560 mAh kapaciteta kojeg ima baterija u trenutnom modelu sada. Druga baterija o kojoj se govori je (uvjereni smo) namijenjena većem 5.5 incha modelu, a ista ima kapacitet (ustvari po pričama) od 2,915 mAh. Obje baterije bi trebale dati poprilično identičan vremenski tijek korištenja uređaja. Iako se osjeti povećanje u veličini i kapacitetu, nekako smo uvjereni da će se isto iskoristiti za snažniji hardware i dodatne softwarske opcije. Koliko će novi hardware utjecati na potrošnju treba gledati oprezno, pogotovo jer su napretkom tog dijela uređaja došli i veći energetski kapaciteti koje količina opcija zahtijeva.